Despre proteste si nu numai

Am mai spus-o: nu tin cu nici un partid politic din Romania, deoarece toate isi au originea in FSN, un fond format din tradatori si criminali. Dar ce se intampla acum e de-a rasu’ plansu’. Cand vezi “strada” ca e asa luptatoare, te apuca o nostalgie de a deveni si tu un luptator anti-comunist cum a fost Ogoranu, Arnautoiu, Rizea si altii. Simti cum ti se urca sangele in cap si te apuca dracii cand vezi cat de hoti sunt conducatorii nostri si cum poporul se trezeste si vrea sa restabileasca ordinea. Simti un sentiment de mandrie vazand ca “strada” a inteles ce inseamna sa fii european si sa lupti pentru drepturile tale.

Si ma trezesc dimineata si simt un cacat cum sta in intestine si trebuie sa-l dau afara, asa ca nu ma duc sa protestez, ci ma duc la buda.

Deci asta cu gratiere si aministia e o prostie si impartasesc parerea lui Grigore Cartianu, aceea ca nici un guvernant, de stanga sau de dreapta, nu a facut vreun tur al scolilor sau al spitalelor din tara, cum au facut guvernantii grindeni un tur al puscariilor din tara. Ce atata “saracii detinuti”?! Bai, te-a mancat in cur sa furi, sa omori, sa delapidezi statul, sa ceri bani pentru a-ti exercita functia pentru care erai deja platit de stat? Suporta. Si sa fim realisti ca VIP-urile nu stau in celule supra-aglomerate, ci au celulele lor separate, cu regim special. Dar pentru ai elibera pe ei, trebuie sa elibereze si pe unii care au facut fapte penale, dar din celulele cu detinutii de drept comun. Si observ multa tacere din partea partidelor de opozitie, concluzia e ca si lor le convine si isi freaca mainile ca stiu ca dupa acest guvern vor reveni la Victoria si cu penalii liberi si nepatati. Iar Iohannis? Un pampalau. Cum pusca mea sa ceri referendum pentru treaba asta? Ce sa rezolve? Sa se dumireasca daca a fura e pacat sau nu? Daca a ucide e pacat sau nu? Si pe cine sa intrebe? “Strada”? Inseamna ca el intra in biserica bou si iese vaca, duminica de la slujba. Cred ca popa ar trebuii sa-i spuna, expres lui, la fiecare predica, Decalogul. Poate intelege si iese tot bou din biserica. Din moment ce politistii, procurorii si judecatorii nu sunt de acord cu aceste ordonante, pentru ce mai ceri tu referendum? Aaa…. “ghinion”, ca esti prost.

Si admir “Strada”. Iar simt un cacat in burta si cred ca trebuie sa vizitez “tronul”. Bai imi place de ei ca sunt vocali. Mi-e rusine de mine ca nu ies si eu in strada. Cum sa ies in strada, sa protestez, cand din toti cei iesiti, daca sunt 1000 in toata tara care stiu exact pentru ce se iese. Restul sunt niste batuti in cap, ce se cred un fel de luptatori becalieni, luminati de Electrica. Toata ziua au crapat in ei mici si diverse gratare si acum au iesit sa faca putina miscare sa se duca chimicale puse ca mirodenii in pastramioarele luate din Hypermarketurile occidentale. Ca doar si ea, “Strada”, e o occidentala, ca ea asa a vazut ca fac occidentalii cand isi apara drepturile.

Ca voi, protestatarii, sunteti prosti stiu si ai nostri guvernanti, de accea nici nu se sinchisesc sa dea doi bani pe protestele voastre. Abia acum se mai deconteaza ceva motorina in plus de la jandarmi. Ca in rest, se cam plictiseau, rugineau masinile in garajele Jandarmeriei.

Eu nu inteleg rostul de a protesta seara dupa ora 18 si la sfarsit de saptamana. Pe cine deranjati? Pe cei care locuiesc in apartamentele cu ferestra spre bulevardele pe care treceti voi. Daca ati fi destepti si neinfricati, cum altfel va si credeti, iesiti dimineata la proteste, in zilele de lucru si nu va mai cacati pe voi “nu-mi spune ca maine e luni”. Sa se cace patronul vostru pe el cand vede ca nu ii intra niste bani in contul firmei, bani ce ar intra in vistieria partidelor, sa se cace pe ei guvernantii cand trec cu masina prin mijlocul vostru, cand vin dimineata la serviciu, iar voi le verificati putin suspensia (nu ca masinile ar fi prea vechi, dar asa, un itp scurt nu strica). Sa simta si ei ce inseamna parerea poporului. Sa se cace pe ei si cei care au afaceri desfasurate in zona de protest. Sa le fie teama ca le-ar putea fi vandalizat magazinul si sa puna in miscare intreg sistemul de interne, de la politisti la anti-tero. Sa ma fac inteles, nu incurajez vandalismul, dar o astfel de miscare ar induce teama in interiorul guvernantilor si atunci ar gandi si in interesul vostru. Dar atat timp cat voi protestati seara, sa nu va deranjati seful, ca doar voi sunteti cei cacati de frica, ca va veti putea pierde serviciul, ai nostri guvernanti se vor caca linistiti pe propria lor buda si nu in proprii lor chilotei.

Si inca un lucru pe care nu-l inteleg. Am vazut atatea poze cu copii cu diverse mesaje anti-gratiere si anti-amnistie facute de parinti. Si multe din ele cu acesti copii insotindu-si parintii la protest. Dar voi sunteti chiar prosti! Acum nu va mai ingheata plodul? Nu va mai e frica ca va putea raci, se va putea imbolnavi? Cand au fost ninsorile de la inceputul lunii, va cacati pe voi ca stati mult in trafic ducandu-va si aducandu-va plodul de la scoala cu masina, ca “vai, saracul, sa nu raceasca la ghiozdan” si “asa e in Romania, nimeni nu deszapezeste”. Acum, daca l-ati luat cu voi, de ce nu ati iesit cu masina la protest? Atunci va era teama sa-l lasati cateva ore la scoala, ca e frig afara, cu toate ca in clase era o temperatura proprice efectuarii cursurilor. Acum nu va mai e teama ca sta cateva ore in frig? Faptul ca ati cerut prelungirea vacantei, e dovada clara ca voi va vreti plodul prost, nu statul sau pesedeul sau peneleul sau orice alt partid. Faptul ca atunci nu l-ati lasat la scoala de teama sa nu inghete cacatul in el, iar acum il carati pe strazi, denota cat de tampi sunteti voi si…… aschia nu sare departe de trunchi.

Din aceste proteste imi pare rau pentru cei care au iesit stiind cu adevarat motivul, deoarece aceia sunt oameni inteligenti si informati. Iar dorinta lor va fi facuta scrum din cauza multitudinii de “europeni” galagiosi si cu capul in traista.

UPDATE: (ca asa am vazut io ca se procedeaza) nu va umflati in pene ca toate televiziunile sunt cu ochii pe voi. E clar ca sunteti dirijati sa faceti o treaba deoarece e in interesul unor din conducere sa iesiti in strada. Deja de la gratiere si amnistie se striga ca se vor salarii si locuri de munca. Clar nu o sa faceti nici un cacat cu acest protest in interesul vostru. Ca dovada, cele mai ample manifestatii de strada organizate in zilele lucratoare, in miezul zilei au fost cele pro-viata si pro-familie. Nici o televiziune nu a dat o stire despre aceste proteste. Au fost proteste organizate in toate marile orase ale tarii. Ca efect, in urma lor s-au strans la nivel de tara peste 3 milioane de semnaturi pentru realizarea unui referendum de modificare a Constitutiei, in vedere definirii clare a familiei traditionale. Iohannis a spus ca sunt niste fanatici religiosi.

Leave a comment