Despre mine

Sunt un pui de dac, un dac ortodox. Iubesc tara mea, Dacia, si refuz sa cred in nedreptatile care se fac fratilor mei daci si surorilor mele dace. Nu sunt roman ca au vrut ei, ci sunt dac prin nastere si prin mostenirea lasata de stramosii mei daci: moralitatea, educatia, responsabilitatea, intelepciunea, iubirea, dreaptatea judecatii si nemurirea sufletului.

Cuvintele dacilor le vom intelege numai daca ne vom deschide mintea, inima si sufletul.

Cuvintele dacilor le vom intelege numai daca vom intelege ca vorba noastra e mostenirea lasata de ei.

Cuvintele dacilor le vom intelege numai daca vom intelege ca noi suntem statornici ca dacii si nu cotropitori ca romanii si migratori ca hunii si tiganii.

Haideti sa lasam gluma la o parte si sa revenim cu picioarele pe pamant! Daca am reveni la principiile de viata care au fost conservate, prin congelare spirituala si morala, de un regim impus, am putea sa schimbam tara aceasta  fara ajutorul extern. Sa ne gandim ca stramosii nostri au reusit sa ne pastreze identitatea numai cu “elemente rudimentare”, asa cum vedeau vest-europenii. Ei bine, acesti “primitivi” au fost, asa cum spunea Petre Tutea, “caruta de tarani ce a tinut in sah imperii”.

Tot ce va cer voua, dragi cititori cu constiinta si cu gandire libera, este ca omului de pe strada pe care il vedeti prima oara oferitii gratuit un zambet si o privire frumoasa. Nu va obositi gandindu-va “oare ce am de s-a uitat asta al mine?”, oferitii zambetul si privirea, poate are nevoie de asa ceva ca o incurajare. Poate trece prin momente grele, iar un zambet sincer i-ar oferi o doza de optimism. Sa lasam gandirea de “sa moara capra vecinului”. Ganditi-va ca daca lui ii e rau si noua ne va fi candva.

In calitate de ortodox, va reamintesc cele doua mari legi ale noastre: “Intelepciunea Iubirii” si “Iubirea Intelepciunii”. Descoperiti-le si veti vedea ca legile lumesti, de la cele juridice pana la cele fizice, nu mai au nici un rost.

Doamne ajuta!

Advertisements

10 thoughts on “Despre mine

 1. Foarte frumoasă descrierea ta şi plin de înţelepciune este îndemnul tău, demn de luat în seamă şi de aplicat!
  Sunt absolut de acord cu tine. Să încercăm să fim mai umani şi să nu mai fim atât de suspiciuoşi pentru gesturile de apreciere, de afecţiune şi compasiune venite din partea semenilor nostrii. Să nu uităm niciodată că, să fii bun, este cea mai mare realizare a unui om!
  Fii binecuvântat!
  O duminică minunată îţi doresc! 🙂

 2. Cărările Domnului sunt nebănuite!
  Nu ne-am prea întâlnit, de scris scriu prima dată pe la tine, dar cred că avem ceva în comun. Mă simt dac, Zamolxian și Ortodox în același timp,îmi iubesc țara, neamul, familia și omul! Și spun și eu, precum Iisus: credința este cea care na poate vindeca de păcate și greșeli!
  Aș mai spune că mi-a plăcut jocul de cuvinte adevărate: Înțelepciunea Iubirii și Iubirea Înțelepciunii! Este marele adevăr al credintei!
  Poate gândim puțin diferit, dar nu cred că aceste diferențe sunt de natură a nu ne permite apropierea unul de altul! Mi-ar plăcea să ne mai întâlnim prin virtual!

 3. “Cine se aseamana, se-aduna.” Fizic, mi-a fost dovedit aceasta intelepciune. In jurul meu sunt putini oameni, dar de o frumusete interioara extraordinara; si ma lupt sa dobandesc si eu o frumusete asemeni lor. De ce sa nu se poata si in virtual?!

 4. buna 🙂 am vazut ca “ma citesti” de ceva timp si tot mai des :d ,bineinteles acest fapt ma bucura insa nu stiu cine esti si as dorii sa aflu.
  lasa-mi un e-mail 🙂 multumesc.
  o zi faina sa ai.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s