Vremurile de pe urma

Nimanui nu ii convine conditiile de trai din prezent. Fiecare are ceva de obiectat asupra modului in care traim: salarii mici, stres continuu, legi aberante, ordonante care anuleaza legile promulgate cu o zi in urma etc. Nu pot minti spunand ca neg faptul ca intram in zilele cele de pe urma, ca se apropie Apocalipsa propovaduita in Biblie. Nu neg nimic din ce spun cei ultra-ortodocsi, care protesteaza impotriva CIP-urilor. nu neg chiar nimic din toate acestea. Ba dimpotriva imi pun tot mai multe intrebari, daca nu cumva semnele mentionate in Biblie au sens alegoric.

Ca CIP-ul este semnul fiarei, nu contrazic. Ca el a aparut tocmai pentru a ne apara de evetuale fraude, e o minciuna scurntata rau. Cine ne vrea raul? Cel care l-a conceput. Numai daca luam in calcul faptul ca furturile din conturile bancare controlate cu ajutorul cardurilor au luat amploare tot mai mare odata cu introducerea cardurilor cu CIP. Cand erau cardurile normale, aceste furturi aveau o amploare foarte scazuta.

Turnul Babel va reaparea. Daca ne uitam la globalizare, cum se manifesta, nu e de contrazis. Daca mai privim si la tarile din vest, “dezvoltate”, vedem familii formate din membri ai diferitelor natiuni. Traditia de a lua de sot/sotie un barbat/femeie din neamul tau a apus de mult.

Iarasi vedem cum lumea innebuneste pe zi ce trece.
I) Sexualitatea a depasit limit usii de la dormitor, ea acum se manifesta inclusiv pe strada. Internetul e plin de filmulete necenzurate cu persoane care isi satisfac nevoile sexuale in plina strada, la ore de varf, filmulete realizate in orasele din tarile vestice, “dezvoltate”, “civilizate”. Daca mai luam in calcul ca in Amsterdam sexualitatea se vinde la vitrina cum vinzi carnea animalelor sacrificate spre consum, e clar ca omul nu mai vrea sa stie ca are origini divine, el vrea sa fie animal.
II) Protestele homosexualilor in plina strada pentru a li se recunoaste drepturile (ce drepturi vor daca ei nu isi asuma responsabilitati?) au depasit orice masura. Daca vreun homosexual citeste asta: manifestati homosexualitatea in camera ta, in casa ta, iar in viata sociala a urbei manifestate ca un om normal si ai sa observi ca nimeni nu iti va reprosa nimic. Problemele tale psihologice trateaza-le la psiholog sau psihiatru, nu ma obliga pe mine sa te accept bolna cum esti. Ca tu nu accepti langa tine unul care are Sindromul Down fara sa spui cuiva ca acela e bolnav.
III) Tot mai multe (culmea) femei nu procreeaza, nu ai simt matern nici cat e unghia de groasa, habar nu au de educatie, si care sunt in stare sa ucida un parinte care da un caine pe mana hingherilor pentru ca i-a muscat propriul copil. Acele femei sunt in stare moara pentru un animal, o fiinta inferioara omului, in dauna unui om. Si eu iubesc animalele, cresc animale, dar le tin in curtea mea, nu le abandonez, le ingrijesc, le simt aprecierea petnru dragostea ce le-o ofer, dar in nici un caz nu voi da viata unui om in favoarea vietii unui animal. Doar daca acel om vrea sa ma ucida pe mine sau pe un altul, iar animalul ia apararea victimei.

Romanii au marea problema cu Catedrala Neamului si Biserica Ortodoxa Romana. Am vazut-o si eu, imi pare prea mare, dar in cele din urma cine sunt eu sa judec. Vreau sa vad si eu un roman care pleaca sa viziteze alte tari si nu se fotografiaza cu o cladire imensa. Iar cele mai multe cladiri de acest gen s-au construit prin fraudarea statului cu miliarde de dolari sau euro, nu cu cateva zeci de milioane de euro.  In plus, Biserica Ortodoxa Romana a construit mai multe spitale, clinici, azile si orfelinate decat statul roman sau orice alta persoana bogata filantropa. Dar asta nu se vede, pentru ca a fi crestin nu trebuie sa te lauzi cu faptele tale bune. Cand spun Biserica Ortodoxa Romana ma refer la preoti (parohi, monahi si monahii) si la mireni (oameni de rand ca si mine). Cu totii au facut astfel de locasuri unde oamenii nevoiasi gasesc alinare si odihna pentru cat vor ei. Sa nu mai pomenesc si de scolile renovate de Biserica. Dar na, news-feed-ul arata doar ca in tara sunt nu stiu cate biserici, nu stiu cate scoli si nu stiu cate spitale, mai putine decat bisericile. Asta e important. Iar daca ridici o hartie de pe strada si o bagi in cosul de gunoi faci poza cu isprava ta, o pui pe retelele de socializare si astepti laude, ca ai facut voluntariat. Apropo, cei care faceti voluntariat, stiti ca ceea ce faceti voi acum, in perioada interbelica faceau legionarii? Si mai stiti ca ei faceau puscarie, erau batuti, mutilati doar pentru ca faceau toate aceastea in numele Miscarii Legionare? Ei nu erau criminali asa cum vi se prezinta le TV sau cum se spun in cartile de istorie a voluntariatului. Stiti cine au fost parintii voluntariatului? Cititi Biblia. Diferenta intre voluntarii biblici si voi este ca aceea nu se laudau ca voi cu ceea ce faceau. Aceeasi diferenta este intre voi si legionari.

Un alt semn al vremurilor din urma il constituie construirea Templului lui Solomon. Eu nu ma astept ca acest Templu sa apara deodata, in vreo locatie anume. Iisus s-a suparat pe evrei cand au transformat Templul in piata de animale. In prezent, in tarile “civilizate” bisericile au devenit baruri, locuri de distractie. La noi, bisericile devin usor-usor locuri de discutie a vietii din bucatarie in timpul Liturghiei, a negocierii pretului la porumb, a schimbului de retete etc. Observ ca si constructia de biserici noi nu mai respecta tipologia traditionala. Acum fiecare contruieste cum apuca, pe unde apuca.

De alt Treilea Razboi Mondial, ce sa mai vorbim?! Ce treaba avea SUA in Vietnam in anii ’70? Ce treaba avea SUA in Iugoslavia, in Irak, in Aganistan? Tari din inima unor continente care nu aveau nici logistica, nici frontierele necesare de a ataca un stat ca SUA? Mai nou, daca analizam hainele soldatilor NATO si al celorlalte tari, nu se vad diferentele. In plus, increderea mea in SUA ca ne vor apara in caz de razboi e la genunchiul broastei: ne-au tradat o data, in al doilea razboi mondial, ne-au tradat si dupa ’89.

Personal simt bucuria de a trai cand sunt departe de agitatia grupurilor de oameni. O zi petrecuta in biserica sau in padure ma aduce cu picioarele pe pamant, ma simt iar om.

One thought on “Vremurile de pe urma

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s