Adevarul doare sau majoritatea decide

In ultimele zile au facut mare valva cuvintele lui Ioan Rus la adresa romanilor plecati in strainatate, la munca. Poate a avut si un pic de ironie, dar ce este drept a avut dreptate si trebuie sa recunoastem gravitatea efectului migratiei romanilor spre tarile de vest, efect care s-a manifestat mai ales asupra familiei traditionale.

Din ’90 pana in prezent traim, cel putin teoretic, intr-un regim democratic, regim in care majoritatea decide, adica 50+1. Nu stiu cum vi s-au parut cuvintele ministrului, dar pentru mine nu au fost decat o realitate spusa de un guvernant, o generalizare decisa de majoritatea romanilor plecati la munca inafara. Nu toti se incadreaza in cuvintele lui. Cunosc si eu familii care, regimul democratic romanesc le-a unit mai puternic, chiar daca membrii au fost si sunt plecati in alte tari. Cunosc copii care si-au trait copilaria alaturi de parinti prin intermediul telefonului, iar cu toate acestea au ramas la fel de respectuosi, silitor, cucerind respectul vecinilor adulti pentru faptul ca au muncit in locul parintilor si au construit, la propriu, o gospodarie de-ti e mai mare dragul sa te uiti la ea.

Dar aceste cazuri sunt infim de mici la numar raportat la cazurile la care Ioan Rus a facut referire. Intotdeauna adevarul doare, pentru simplul fapt ca este un adevar si atat. Familii destramate pentru ca unul din soti “a intalnit pe cineva care ii putea oferi mai mult”, copii uitati de parinti, copii “alimentati” de parinti cu bani sa mearga la scoala sau la liceu, iar acestia consumau banii prin baruletele din preajma scolilor, sunt multi, chiar si televiziunile i-au dat pe post. Problema este ca aceste cazuri sunt extrem de multe, iar ministrul nu a facut decat o generalizare fireasca intr-un stat democratic, in care majoritatea decide.

Daca ati fost deranjati de cuvintele lui, luati atitudine nu asupra ministrului, luati atitudine asupra celor la care fac referire, asupra celor din categoria in care poate va aflati si voi. Ajutati-i sa iasa din aceasta categorie a curvelor si a golanilor. In nici un caz nu-i veti ajuta huiduind un ministru care a spus un adevar si musamalizand situatia.

Reactia tuturor din aceste zile au scos in evidenta gravitatea acestei situatii. E ca si cum i-ai spune unei prostituate, care refuza sa-si recunoasca situatia, ca e curva, iar ea iti raspunde “curva-i ma-ta”. Asta a fost zilele acestea.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s