Protestam, ne pasa!

De la o vreme toti incep sa protesteze, pe motiv ca le pasa de societatea in care traiesc. Dar nu protesteaza asa simplu, chiar te conving si pe tine ca au dreptate. Anul trecut erau in voga proteste cu Rosia Montana (iar eu ca boul m-am alaturat). Problema Rosia Montana a ramas in plop si plopul in aer (deci nu a avut inca un raspuns clar si final), iar protestatrii gata s-au cumintit.

Pentru ca s-au plictisit de atata tomate de munte, au trecut la sustinerea lui Yourhighness si Puie Monta. “Gata, Iohannis e cel mai bun, face, drege, si resdrege!” Sa-mi fie cu iertare, dar a facut ce au facut si ceilalti dinaintea lui: un kkt. Iar Ponta face tot ce vrea, la fel ca in perioada lui Basescu. Mai nou vor sa se faca proteste pentru al determina pe Iohannis sa faca ceva, macar o mamaliga pentru cainii din curtea Palatului Cotroceni.

Saptamana trecuta, de rasul curcilor, au iesit romanii in strada sa protesteze impotriva taierii padurilor. Deci, ei au iesit impotriva taierii padurilor (la cum argumentau asta se intelegea) si nu impotriva taierilor ilegale de paduri. Nu-i bai, ca dupa ce le-a scazut febra protestului s-au dus in Elvila sa vada ceva mobila pentru o camera care o renoveaza acum. Ca de doi ani nu au mai dat cu var in camera respectiva si tot atunci au schimbat si ultima oara mobila (ca e demodata aia veche).

Mai nou, saptamana asta s-a iesit in strada impotriva eutanasierii cainilor vagabonzi. Intrebare: daca sustii drepturile animalelor (care or fi alea nici acum nu stiu si nici voi nu le stiti) de ce te duci la McDonalds si crapi in tine hamburgeri sau alte produse din carnea unor vite crescute in sistem intensiv? Si ca sa arati cat de emancipat esti, mai pui si poze cu tine in restaurant sau poze cu meniul tau. Iar in alta ordine de idei, sustii ca banii de la buget sa fie directionati catre unitati de adapostire a animalelor, pentru vaccinarea lor, pentru hranirea lor etc. Voi sunteti constienti ce sume enorme se cheltuiesc pe astfel de treburi? Voi sunteti constienti ca aceste sume (care sunt alocate si acum la moftul vostru) tin in saracie un numar imens de romani varstanici printre care si parintii vostrii pe care ii vizitati din ani in Paste, pentru ca voi sunteti ocupati sa protestati, iar ei sa munceasca sa va dea sa mancati?
Voi sunteti constienti ca in loc sa strangeti cacatul de la curul vacii sau al porcului, sa faceti niste bani in mod onorabil si sa aveti de mancare, stati in orase, inchisi intre patru pereti, mancati pe unde apucati si ce apucati, dar protestati ca “va pasa” si vreti conditii de 5 stele in spitale, in fata functionarilor si alte conditii, iar ca prostia sa fie suprema, mai dati exemple si cum e in alte tari “civilizate”.

Mai ramane sa protestati pentru daramarea bisericilor si crearea de plantatii pentru marijuana, ca la cata inteligenta dati dovada, nu ma mira. Si nu ma mira si faptul ca protestati, iar cauza tot nu se rezolva, asta pentru ca voi protestati pentru altceva.

Dar cine sunt eu?!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s