Terorism vs imbecilizare

Ceea ce se intampla acum in Franta e o adevarata caterinca tragi-comica.

I. Cat de neted sa ai creierul incat sa consideri ca Sarliebdo era ziar si acei indivizi, care lucreaza acolo, sunt jurnalisti? Cat de neted ai creierul incat sa crezi ca ceea ce faceau ei era satira, nu batjocura, si trebuie aparata activitatea lor pe motiv ca e libertate de exprimare? Pai cum ar fi sa o iau pe ma-ta si sa o desenez, caricatural, plina de sperma si sa spuna “Asta-i pohta ce-am pohtit”? Ai rade? Sau sa fac o caricatura cu ma-ta si bunica-ta pupandu-se ca doua lesbiene? Ai rade? Sau sa-l desenez pe tac-tu si pe bunica-tu futandu-se in cur? Ai rade? Daca da, inseamna ca esti dus rau cu pluta. Daca nu, atunci mai gandeste-te daca acei asa-zis jurnalisti aveau o opinie de spus sau pur si simplu batjocoreau orice le pica la mana? Aaaaaa…. iar la finalul fiecarei glume voi face mentiune “Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare”.

Ma uit cu stupoare la romanasii mei cat de inversunati sunt si baga aia cu “ei sunt sarli”, iar apoi trec rapid sa compatimeasca pe cei care au suferit in inchisorile comuniste. Mai, creiere netede, ceea ce s-a facut intre 1947-1954 in inchisorile comuniste din Romania (Aiud, Pitesti si altele) a avut loc in Franta din 1960 (anul infiintarii acestui pseudo-ziar) si pana acum. Tortionarii si gardienii din inchisori erau ca acesti falsi jurnalisti, iar detinutii din inchisori erau ca francezii care suportau batjocurile din acel fals-ziar.

Ma intreb oare: celelalte cateva milioane de francezi care nu au iesit in strada, ce parere aveau despre acesti oameni platiti sa-si bata joc de valorile poporului francez? Din moment ce guvernul francez se pregateste sa ia masuri “dure de combatere a terorismului” imi dau seama ca Franta care nu a sustinut in strada pseudo-ziarul era impotriva lui, dar i se punea pumnul in gura pentru ca ailalti aveau dreptul la libera exprimare.

II. Pula mea! Mi s-a pus pata si vreau si eu sa am in casa o pusca si o cutie cu gloantele aferente, ca cine stie?! Cu teroristii astia nu te joci. Unde pot gasi si eu o jucarie din asta? Pe la Remat?

Sa fim realisti. Industria de armament este strict controlata. Nu produce oricine arme si munitie. Fiecare arma si fiecare cartus este contabilizat. Nu cred in greseala ca au ajuns arme si munitie pe mana cui nu trebuie fara stirea guvernantilor. Sa ai creierul prea neted sa crezi asta. In plus sunt curios cum de au bagat teroristii astia cateva sute de kilograme de armament de razboi in Franta, fara ca serviciile de aparare sa afle. Eu, ca civil, daca trec granita cu 200 de grame de slanina si o ceapa, de la mama si de la tata, mi le confisca granicerii (chit ca le pun in pungi si le dosesc printre haine) si imi controleaza si cacatul din cur sa vada daca nu  am si alte “materiale periculoase”, ca vezi Doamne duc boala dincolo de granita tarii. Iar astia aduc sute de kilograme de armament de razboi si nu-i afla granicerii. Mai ce-al dracu mai sunt teroristii astia!

Din cartile de istorie stiu ca otomanii, intr-o batalii cu romanii, au adus la Dunare circa 100.000 de soldati, de 10 ori mai multi decat oastea romaneasca. ?! Serios acuma! Cum pula mea sa pui 90.000 de politisti, 2 zile, sa prinda 2 capcauni? Ce aveau aia? Aveau costume de latex si erau dati cu sapun de nu-i prindeau politistii?

Serios acuma: cat de prost poti sa fii sa dai crezare la o astfel de fabula? Asta e caterinca curata, nu e drama. Drama poate fi ca niste prostavani au ales o meserie bine platita, meserie ce presupunea sa-si bata joc de semenii lor sub spectrul pamfletului, nu sa creeze o opinie de bun-simt, o opinie pertinenta. Ei nu si-au dat viata pentru meserie, ei si-au cautat-o cu lumanarea si au gasit-o cu mitraliera.

Nu solidarizez cu acesti falsi-ziaristi, pentru ca ei nu erau nici ziaristi, nici comedianti, nici nimic. Nu solidarizez cu acesti teroristi, pentru ca nu cred in terorismul voluntar. Nimeni nu poate ucide in mod profesionist fara ca guvernul sa se implice. Nimeni nu poate avea acces la armament si materiale explozive fara ca guvernul sa se implice. Eu nu cred nimic din toata povestea aceasta.

Nu cred in drama celor 14 sau cati morti or fi. Cred in drama pe care o vor trai-o cele cateva zeci de milioane de francezi care vor fi supusi unei supravegheri stricte pe ideea ca sunt aparati de teroristi.

P.S.: De ce musulmanii de la noi din tara nu au facut acte de terorism? De ce in Dobrogea sau Bucuresti nu au avut loc atentate ale musulmanilor din tara noastra?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s