Majoritatea a decis

Teoretic, intr-o tara democratica 50%+1 decid situatia politica a tarii. Astazi, in Romania, o majoritate zdrobitoare a decis: clasa politica trebuie schimbata in totalitate, nici un politician nu este de incredere. Majoritatea nu s-a prezentat la vot pentru ca nu a avut ce vota.

De ce toti politicienii se uita la sondaje si nu se uita la vointa majoritatii? Mai putem vorbi ca Romania este un stat democratic cand minoritatile nu iau act de deciziile majoritatii? Cred ca traim intr-un stat de totalitar democratic: minoritatile decid si actioneaza impotriva majoritatii.

Conform legilor nescrise ale democratiei, alegerile trebuie reluate. Dar politicienii sunt multumiti cu aceste rezultate. Urmeaza certurile de rigoare pe tema “sistemul lor de fraudare a mers mai bine”. Care sistem? Al majoritatii care nu s-a prezentat? Cum au fraudat ei? Aaa! Ei nu sunt Romania. Nu au votat, deci nu merita respectati, chiar daca sustin intreg sistemul bugetar falimentar.

Halal democratie! Mi-e scarba de PSD, PNL, PDL, PMP si ce alte partide mai sunt.

10 thoughts on “Majoritatea a decis

 1. trebuia sa mergi la vot, la fel ca cei care nu au mers, pentru a devia procentele in favoarea puterii au opozitie, pentru ca daca vorbim despre reprezentanti, cei capabili se stie ca-s la coada listei! eu zic sa nu mai vorbiti, daca nu aveti macar forta civica sa decideti macar ceva, indiferent ce!

 2. Subscriu celor spuse de Alexandra. Numai de noi depinde orice schimbare, iar dacă stăm cu mâinile în sân și ne plângem, nu rezolvăm nimic.

 3. Citesc in articol “Majoritatea nu s-a prezentat la vot pentru ca nu a avut ce vota” si nu pot sa nu constat falsitatea acestei afirmatii.Cum sa nu ai ce vota?Nu se gasea nimic “appealing” pe liste ?Adica A.N.A, Peter Costea sau Iulian Capsali nu reprezinta alternative vis a vis de partidele traditionale!?

 4. Inafara mediului virtual unde au fost promovati (cu afise macar) acesti oameni care ar fi putut fi votati de oamenii fara alternative? Intreb si eu asa, sa-mi mentin falsitatea afirmatiei. Eu nu am vazut decat afise cu: PSD, PNL, PDL, PMP si atat. Unde au fost alternativele? Cine sunt alternativele? Intrebari puse de alegatorii satui sa voteze oameni ce promit una si fac alta.

 5. Sa votez ce? Ca in ultimii 25 de ani, rocada dintre opozitie si putere nu aducea nimic nou sub soare. Cel care ajungea la putere continua ce incepuse predecesorul. Si da, nu am mers la vot si citez “la fel ca cei care nu au mers”.

 6. PDSR a fost schimbat cu CDR care a fost schimbat cu PSD care a fost schimbat cu DA care a fost schimbat cu PDL care a fost schimbat cu USL. Arata-mi si mie, te rog, diferentele de stare a populatiei in fiecare perioada in parte! Pe toti ii aud numai ca “era mai bine in timpul lui Ceausescu”.

 7. Au fost afise si cu cei mentionati de mine si campania a fost in mare online.Alternative au fost pentru omul care a dorit sa se duca la vot.Totul tine de informare si accentuez faptul ca votul pentru partidele tradtioanale se dovedeste desuet.Independentii pot fi o solutie pe termen lung de tranzitie catre o reala clasa politica.Eu prin votul meu am vrut sa sprijin aceasta idee…

 8. Sa nu uitam ca romanii sunt satui de politica, iar o campanie electorala in online nu face decat sa enerveze un roman care nu vrea decat cateva minute de relaxare.
  Sa fiu sincer fac parte din grupul secret al lui Iulian Capsali, iar modul din care a facut campanie era clar ca nu va capata notorietatea de a obtine vreun scor minim de a intra in parlamentul european. Totusi, in politica se lupta cu insusi diavolul, iar sa-ti faci campanie in online ori e nebunesc ori e prostesc. In localitatea in care stau nu am vazut macar un afis cu el sau un fluturas. Cine sa-l voteze? In Focsani nu am vazut un afis cu el. Cui i-a trezit interes in situatia in care populatia este de la varsta a doua in sus si nu “le are cu calculatorul”?
  Revin cu intrebarile: unde au fost alternativele? cine sunt alternativele?

 9. Daca voi vedea cel putin un afis cu tine in fiecare zona dedicata afiselor electorale, voi veni sa te votez. Cel putin stiu ca mai sunt si altii, ce nu isi petrec timpul pe net, carora le vei trezi interes.
  Dar daca iti vei face campanie numai in online sau mai mult in online, iti spun de pe acum ca nu ma voi obosi sa-mi deplasez tartita la sectia de votare. 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s