Creatie vs evolutionism

Am eu o problema cu treaba asta si nu ma las.

In discutiile cu cativa apropiati, sustinatori aprigi ai evolutionismului, am observat ca la intrebarea “ce sta la baza lumii?”, din punct de vedere stiintific, raspunsurile erau variate si cam departe de un punct comun. Unul spunea ca celula, altul ca atomul, altul ca marea explozie. Interesant cum o mana de oameni convinsi de o teorie nu impartaseau si aceleasi argumente, ba mai mult, daca ii lasam in pace incepeau sa se certe intre ei privitor la anumite informatii. Dar nu i-am lasat ca ei trebuiau sa fie impreuna si impotriva mea.

Mai oameni buni, eu am invatat un lucru inca din clasa a VII-a cand am inceput sa fiu initiat in tainele chimiei. Atunci, domnul profesor de chimie Grigore Barhala ma invata ca la baza intregului univers, viu si neviu, stau trei componente esentiale: protonul, neutronul si electronul. In functie de numarul acestora, prin asociere, se formeaza atomii. Astfel i-a nastere marea diversitate de elemente chimice clasate in Tabelul lui Mendeleev.

Cum prea bine stiti carbon, hidrogen, oxigen, fier, cupru si alte elemente se gasesc atat in organismul uman, cat si in structurile de rezistenta ale automobilelor sau cladirilor. Sa fim oare rude genetice cu casa bunicilor? Prin urmare nu e musai obligatoriu sa avem vreun “grad de rudenie” cu pamantul sau cu vreo maimuta. Cica si teoria lui Darwin ar fi picat, intre timp, ca cica nu mai e de actualitate originea noastra in maimute, cica teoria originii umane s-a imbunatatit. Evident ca un om e in stare de orice, mai putin sa accepte faptul ca sexul este un act de procreere, nu o activitate zilnica cu scop medicinal.

Si din moment ce avem atatea in comun cu tot ce ne inconjoara, am inceput sa-mi pun si eu o serie de intrebari:

Privind cerul si stiind ca norii au aceleasi componente chimice, cum se face ca au mereu forme, dimensiuni si culori diferite si nici un nor nu are un alt nor identic?

Daca avem aceleasi componente cu copacii sau fragutele, de ce acestea nu sunt capabile sa gnadeasca, sa se miste liber, sa zboare, sa scrie, sa faca tot ce poate sa faca un om?

In fiecare zi suntem bombardati cu reclame la produse inteligente: telefoane, televizoare, frigidere, automobile, autocamioane etc. Din moment ce toate aceste obiecte intrunesc aceleasi componente chimice ca noi, oamenii, de ce nu sunt capabile sa actioneze singure la dorintele neexprimate ale oamenilor? De ce nu sunt capabile sa comunice intre ele fara interventia omului?

Avem in structura noastra aceleasi componente chimice cu ale mamiferelor, ale pestilor, ale reptilelor, ale amfibienilor, ale insectelor, ale mucegaiurilor, ale bacteriilor, ale rocilor, ale plantelor etc si cu toate acestea diferentele dintre noi si aceaste elemente naturale, dar si diferentele dintre ele, sunt enorme?

Cum se face ca nu exista nici un om identic cu un altul din punct de vedere fizic, moral, psihologic (in acelasi timp)?

Cum se face ca nici o vietuitoare sau alt element natural (din cele enuntate mai sus) nu au nici un omolog identic fizic si in comportament (in acelasi timp)?

Daca teoria evolutiei ar fi adevarata cum se face ca in prezent nimeni nu este in stare sa dea un exemplu de evolutie ce are loc in prezent? Un exemplu de evolutiei, conform teoriei, ar fi ca dintr-un vanturel (pasare) sa iasa un harciog sau o pisica (mamifer).

Ar mai fi intrebari de pus, dar ma opresc aici pentru a primi macar cateva raspunsuri pertinente la intrebarile mele. Macar sa ma lamureasca cineva. Ca de primit raspunsuri “la misto” sub pretextul “evolutia e peste tot” sunt satul, de aceea nici nu sunt atat de dornic sa aprofundez o teorie ce s-a dovedit, din raspunsurile gasite pana la ora actuala, a fi falsa.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s