Oare de ce ….

….. duminica este prima zi a saptamanii?

V-ati pus vreodata aceasta intrebare? Pana in urma cu vreo 7 ani, lunea era prima zi, dar, deodata, duminica a devenit prima zi. Motivul pentru care crestinii sarbatoresc duminica a saptea zi a saptamanii si o cinstesc prin odihna (cum ar fi firesc) se datoreaza Sarbatorii Pastilor, cand Iisus s-a coborat in Iad, a luat sufletele celor drepti si le-a dus acolo unde le era locul: in Rai. Totodata, duminica Iisus a inviat din morti.

Dar brusc, noul patriarh, mason, al Bisericii Ortodoxe Romane, a luat hotararea sa schimbe a saptea zi a saptamanii cu sambata. Sambata fiind, conform credintei mozaice, ziua in care Dumnezeu s-a odihnit, dupa ce a terminat de facut lumea.

Din moment ce crestinismul ortodox este continuatorul Bisericii lui Hristos, iar crestinismul este credinta promisa de Dumnezeu lui Adam, de ce sarbatorim sambata ca zi de odihna?

2 thoughts on “Oare de ce ….

  1. ati innebunit cu totu`! duminica, sambata, luni… odihniti-va cand puteti sau cand aveti liber de la serviciu! duminica este prima zi, ca asa suna in engleza prima zi a saptamanii: Sunday! de aia …

  2. Ai dreptate! Atunci urmatoarea intrebare e: cu ce ii deranja daca duminica era a saptea zi? De ce a era musai sa fie mutata cu o zi in urma? Ca doar nu e dulap sa te deranjeze cand treci. Iar faza ca ii deranjeaza pe lucratori ca lunea e prima zi, e zeama de varza stricata.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s