“Cu Iisus in celula”

Daca eu sunt irational pentru ca imi permit sa spun ca legionarii au fost cei mai reprezentativi romani, atunci cum il considerati pe Tudor Gheorghe? Las mai jos concertul acestui mare roman, dedicat celor ce au murit in numele credintei in lagarele comuniste romane. Tineti minte ca cele mai mari orori, ale acelor vremuri, le-au suferit studentii romani legionari in lagarul de la Pitesti. Atunci cand aveti ceva de reprosat legionarilor, va cer ca mai intai sa va informati asupra “experimentului Pitesti”, un adevarat experiment politico-social.

Iar Corneliu Zelea-Codreanu, pentru cei care nu stiu, a fost asasinat la ordinul Regelui Carol II si al prim-ministrului Armand Calinescu. Legat cu mainile la spate, acesta si inca treisprezece legionari au fost impuscati in ceafa, miseleste. Asa ca marii oameni politici liberali, taranisti, conservatori, socialisti, comunisti si altii au fost cei care au vandut tara evreimii.

Aaaa! Sa nu uit: daca nu am dreptate, de ce Crin Antonescu a “tras tare” ca legea lui antilegionara sa fie aprobata? Unde este dreptul la libera exprimare sustinut de marele partid liberal?

Asa ca inainte de a acuza, ganditi-va de ce trebuie sa acuzati, iar daca sustineti, ganditi-va: aveti ce sustine?

4 thoughts on ““Cu Iisus in celula”

  1. Cred că ar fi bine să reușim să facem diferența între legionarii din tikmpul lui Zelea Codreanu și cei din timpul lui Horia Sima. Căci cei din urma au asasinat numele mari.
    Aș mai spune că acest concert, al marelui Tudor Gheorghe, este pe versurile lui Radu Gyr. Cred că merită menționat acest nume!

  2. Versurile sunt ale lui Radu Gyr, el fiind unul din legionarii care au vorbit si in timpul lui Zelea-Codreanu si a lui Sima.
    Studiind putin si partea acuzata din acest proces, anume legionarii, in multe situatii au fost fie provocati, fie li s-au inscenat diverse crime, cum ar fi uciderea evreilor de la abator. Chiar parintele Justin Parvu, legionar pana la moarte, a spus ca legionarii au fost romanii cu sufletele cele mai pure. Si nu cred ca un parinte ar spune vorbe inaltatoare despre un criminal notoriu. Asa cum observa multi romani, nume precum Radu Gyr si altii au fost legionari atat cu Zelea-Codreanu cat si cu Sima.

  3. Istoria asa vrea sa ne invete, obligandu-ne sa ne punem ochelari de cal si sa nu vedem dovezile de dezvinovatire ale acuzatilor. Multe din aceste crime sunt inscenari puse in carca legionarilor ca motiv de ai reduce la tacere.
    Am facut niste “sapaturi” in istorie, legate in special pe legionari si observ cat de falsificata este istoria la ora actuala in privinta lor. Daca am fi toti caractere precum au fost acei oameni, Romania ar fi fost acum, moral, cea mai puternica tara din Europa. Din pacate, starea in care se afla aceasta tara e din cauza noastra si a lipsei de credinta.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s