Monarhia catolica si vest-europeana

Catolicismul a considerat, dintotdeauna, ca ortodoxia este o secta crestina.

Cu toate acestea, de-alungul istoriei putem observa ca ortodoxia a mers pe calea “sa aratam raului ca greseste si sa-l indreptam”, motiv pentru care in popoarele ortodoxe, clericii s-au ocupat de spiritualitate, iar mirenii de politica.

Catolicismul a fost mai dornic de izbanda in lupta contra raului, mergand pe drumul “de a eradica raul, de a-l rade de pe fata pamantului”. Ca argumente avem Inchizitia Bisericii Catolice si manualele de tortura fizica publicate de aceasta si, nu mai putin, numeroasele implicari in politica ale clericilor catolici. De aici si ideea generala, la nivel mondial, ca biserica vestica este reprezentativa pentru crestinism.

Deci: daca vestul europei este zona cea mai dezvoltata economic, social si moral a lumii, iar catolicismul, cu eradicarea raului, este religia cea mai reprezentativa, de ce eutanasierea a aparut intr-o monarhie catolica vest-europeana? Sa inteleg ca nasterea de copii este un rau ce trebuie distrus? Familia traditionala, formata din barbat si femeie, este un rau ce trebuie eradicat? Crestinismul vorbeste despre dargostea fata de aproape, o dragoste sufleteasca, nu fizica. Cum dovedeste catolicismul ca este o religie a dragostei, cand are o istorie cu trecut sangeros?

One thought on “Monarhia catolica si vest-europeana

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s