Eutanasiati copii sa salvam cainii

Daca avem o sat cu o suta de oameni pasnici care nu concept varsarea de sange, furtul si imoralitatea si vin trei oameni cu o conceptie de viata tocmai inversa, nu putem spune ca intreg satul este compromis moral. Nu putem spune ca toti satenii fura, ca toti se inseala unii pe altii sau ca toti sunt homosexuali. Dar prin simplul fapt ca cei trei folosesc teroarea, semanand frica in inimile satenilor si ei isi manifesta nestingheriti faptele printre acestia, fara ca nimeni sa vorbeasca sau sa ceara ajutor din partea celorlalti, imaginea de “sat dezorganizat” planeaza peste toti oamenii.

Asa a ajuns astazi intreaga lume: sa fie condusa de o mana de oameni fara moralitate si fara simtire. Acesti oameni ce mereu se afla in fruntea tarilor si a forurilor internationale nu s-au nascut asa, ei au fost castrati sufleteste. Ei nu pot trai dragostea, pentru ca le-a fost luata si inlocuita cu bunastarea materiala si puterea absoluta.

Nu ar fi o problema daca acestia nu ar trebui sa conduca sufletele a miliarde de alti oameni care nu au facut din intrigi si coruptie un stil de viata. Dar asta e lumea in care traim. E lumea in care, din naivitate, ne lasam influentati de mici idei lansate de acesti castrati. Printre ele ar fi si asternerea pe hartie a drepturilor omului.

Dreptul la viata. Daca statele democrate ale lumii intai, ale lumii civilizate garanteaza dreptul la viata, de ce este legalizata eutanasierea? Si unde? In tarile cele mai civilizate in care nu stii daca parintele, om cu discernamant, este sau nu sub influenta drogurilor legalizate. Ce poate stii un copil ce este viata si ce este moartea? Un copil trebuie invatat de parinte sa iubeasca viata. Copilul este cel care iubeste viata. Sub multe cazuri in care adultii s-au vindecat de boli grave prin simplul fapt ca au invatat sa iubeasca viata de la un copil. Sunt multe cazuri in care dragostea copiilor a ajutat la vindecare unor boli greu tratabile. Medicina nu vorbeste de aceste cazuri, pentru ca inca mai sunt de tocat bani de la oameni. Prin simplul fapt ca se da dreptul la moarte copiilor, profesori in dragostea vietii, tragem concluzia ca ni se doreste moartea. Oare medicina chiar nu a mai avansat deloc? Chiar nu poate introduce tratamentele pe care le tot studiaza de zeci de ani? Atunci pentru ce se mai lauda oamenii de stiinta atei ca “stiinta rezolva tot si Dumenzeu nu exista”? Cum mai rezolva stiinta daca ea a cerut dreptul la libera alegere pentru pacienti: traiesc sau mor? A ajuns viata sa fie tratata ca la piata: “care vrea sa mai traiasca?; care vrea sa moara?; avem super-oferta la eutanasierea prin gazare si discount de pana la 40% la eutanasierea prin injictie!”?

Dreptul la siguranta. Multumesc lui Dumnezeu ca de cate ori m-am plimbat pe strazi, prin orase sau prin sate nu am avut nici un fel de probleme cu animalele sau cu oamenii. Dar soarta mea nu au avut-o si alti oameni. Numai in ultima vreme s-au inmultit stirile cu oameni omorati de cainii vagabonzi: adulti si copii. Bine, ca aceste stiri s-au inmultit pe fondul boacanelor facute de guvernantii nostri, iar cum timpul acordat stirilor a fost mereu micsorat fie cu stiri aberante, fie cu reclame, au loc la “actualitati” numai stirile pozitive despre conducerea Romaniei.

De ani buni se discuta, in tara noastra, problema cainilor comunitari. Sunt stransi, sterilizati in acte si eliberati pe strazi. Daca vine hingherul sa ia cainele, repede vine o baba sau o domnisoara pensionara, amazoana in lupta pentru drepturile animalelor, si sare la gatul hingherului. Daca pierde cainele, rapid vine la centru si ia cainele si ii da drumul iar pe strada.

Cum imi asigura statul dreptul la siguranta, in cazul acesta? Ca siguranta mea, ca roman, din partea statului roman in alte state exista? Siguranta mea pe strazile oraselor din Romania exista? Siguranta copiilor mei, cand vin de la scoala (cand ii voi avea) exista? Nu.

Ce face statul cu milioanele de euro destinati rezolvarii problemei cainilor? Ca in educatie nu se regasesc acesti bani. Dimpotriva, echilibrul catre educatie ar fi reducerea numarului de copii prin eutanasiere. Iar cainii isi vad de viata lor liberi pe strazi.

Eu am caini. Am doi si ii tin in curte. Ii tin legati ziua si seara ii las liberi prin curte. O data sau de coua ori i-am scapat din curte si ma durea sufletul ca i-am scapat. Dar la o ora erau inapoi la poarta si asteptau sa le-o deschid, sa intre. Daca nu as tine la ei, sigur nu s-ar mai fi intors.

4 thoughts on “Eutanasiati copii sa salvam cainii

  1. Pe tema asta am putea scrie tomuri întregi și tot nu am ajunge la o concluzie acceptată de cei mai mulți. Fiecare caz e aparte și fiecare tabără deține o parte din adevăr.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s