Limba romana sau limba daca?

Inclusiv in scoala ni s-a impus sa credem ca limba pe care o vorbim, limba romana, este de origine latina si noi vorbim o limba latina. Asa cum am aratat si intr-un post mai vechi, in care am expus intregul interviu luat lui Miceal Ledwith, limba latina este de origina daca.

Ei bine, am gasit vizualizat o emisiune a lui Daniel Roxin, cunoscutul istoric roman, in care vorbeste despre originea reala a limbii romane.

3 thoughts on “Limba romana sau limba daca?

  1. Mi-ar place sa cred ca limba latina provine din limba daca si cred ca oricaru roman i-ar place sa creada asta. Dar cerd ca e o chestie ce stimuleaza orgoliul si nu o consder ca fiind poztiva. De altfel, nici ideea nu cred ca e valabila. Se stie despre poetul Ovidiu, cel exlat din Roma, care spune ca nu intelege limba dacilor. Totusi a invatat lmba daca si a scris si o poezie in limba daca, poezie ce, din pacate, nu s-a pastrat. E o mare pierdere, pentru ca ar fi fost o posibilitate sa cunoastem limba stramosilor nostri.
    E, totusi, cam ciudat ca nu s-au pastrat documente despre daci, caci au existat mai multe.

  2. Problema limbii noastre este destul de controversată! Sunt convins că adevărul nu este nici la stânga, nici la dreapta, ci undeva către mijloc, dar nu putem dovedi nimic, pentru că documentele despre limba dacă, atâtea câte or fi existând, zac dosite în fondurile secrete ale marilor biblioteci ale lumii!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s