Ucraina nu e Rusia

Asta o poate spune orice “intelectual” ce pune botul la protestele din Ucraina. Presa internationala mai scapa cate un articol in care unii membrii ai UE isi arata nemultumirea fata de politicile UE si vor sa iasa (vezi cazul Prim-ministrului Marii Britanii) sau popoare ce doresc ca tara lor sa iasa din UE, iar ucrainienii se razboiesc ca vor sa adere la UE, la libertate. Ca ei nu mai vor sa fie de partea Rusiei. Si culmea sunt ucrainieni care spun ca ei nu sunt rusi, dar vorbesc rusa. Nici bielorusii nu sunt ucrainiei sau rusi. Nu! Deloc! Doamne fereste! Asa sunt si basarabeni care nu sunt romani, dar vorbesc romana.
Daca faceti un rezumat al istoriei Rusiei si Ucrainei veti vedea cu stupoare ca au un numitor comun: Kievul. Aceasta este inima Rusiei. Nu vi se pare intrigant numele formatiunii statale demult apuse de Rusia Keiveana? Nu, nu sunt informatii IN EXCLUSIVITATE asa cum v-ati obisnuit la vreun Breaking News sau vreo informatie SENZATIONALA. Sunt informatii banale preluate de pe bancile scolii romanesti vechi, nereformate dupa revolutia din ’89.
Si acum o intrebare: de cand cateva mii de protestatari violenti sunt vocea unei tari de cateva milioane de locuitori? Sunt si alte orase din Ucraina care au populatii de peste un milion de locuitori si acolo e liniste, din moment ce presa nu spune nimic. Si inca o intrebare: de ce spune “Kievul in razboi” cand toate scenele au loc in centru Kievului? Oare acest oras nu are si periferie? Presa are un stil de a arata realitatea ca fiind catastrofala, cand in realitate tot conflictul este izolat. Si inca o intrebare: de unde au protestatarii munitie de razboi? Ca am vazut si protestatari avand arme de foc. Si eu vreau niste gloante de razboi, dar in talcioc nu gasesc gloante, nici macar la kilogram. Si ei au de dau si la altii.
Oare nu ii alimenteaza cineva? Culmea e ca Rusia si SUA stau linistite, oare care din ele alimenteaza protestatarii cu munitie?
Si inca o intrebare: cum se face ca un fost premier inchis pentru savarsirea de abuz de putere este eliberat din inchinsoare, la ordinul Parlamentului, si pus in fruntea protestatarilor?
Eu din cate stiu Rusia e tara materiilor prime, pe care UE nu le are, pentru ca UE papa tot ce intra. Oare cum isi inchipuie ucrainieii (prin absurd) ca o vor duce numai in lapte si miere o data intrati in UE? Eu sunt convins ca aceste proteste nu sunt realizate de cetatenii onesti, care isi doresc cu adevarat integrarea. Cum imi spunea si un basarabean ca in republica oamenii nu isi doresc integrarea in UE, doar politicienii o doresc.
Parca vad ca dupa integrarea Ucrainei si Republicii in UE se vor liberaliza granitele intre UE si Rusia, aparand astfel un stat imens. Parca vad.

4 thoughts on “Ucraina nu e Rusia

  1. Greșeala cea mai mare a președintelui demis din Ucraina a fost acțiunea în forță prin care a provocat sute de morți. Dacă negocia de la început cu protestatarii, putea să rămână în fruntea statului.

  2. Asa este, iar ceea ce se intampla acum in Ucraina seama perfect cu revolutia din 89: presedintele este sfatuit sa se retraga, pentru a linisti apele, iar presa deformeaza informatia ca el vrea sa fuga din tara.

  3. Daca schimbarea orientarii Ucrainei va avea totusi loc, ucrainienii o vor duce asa cum o ducem noi, romanii. Adica isi vor pierde industria si vor deveni o piata de desfacere a produselor occidentale, eventual un mare furnizor de materii prime (gaze de sist, lemn etc.).
    Asa cred eu.

  4. La fel cred si eu. Si in nici un caz nu o vor duce pe roze, asa cum sustin politicienii. Si in plus Iulia Timosenko a spus de indreptarea Ucrainei catre valorile europene. Care valori? Ca europenii au legalizat prostitutia, drogurile, eutanasierea copiilor. Ce valori?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s