Specialistii ce spun?

Personal nu am deloc o parere buna despre psihologi si oricine isi poate da seama ca un psiholog te poate face sa recunosti ca ai probleme chiar daca esti perfect sanatos. Si in plus tot ei, specialistii, au ajuns la concluzia ca dragostea este o boala psihica; dragostea nu exista. Deci daca sunteti parinti si va iubiti copii sunteti bolnavi, nu sanatosi. Daca vi-i violati, ii bateti, ii invatati sa fumeze, sa se drogheze si altele, sunteti perfect normali din punctul de vedere al psihologilor. Sunteti parinti model.

In plus, psihologii romani se formeaza pe o serie de autori straini: germani, suedezi, danezi, francezi, britanici etc. Cum ar putea un psiholog roman cu o astfel de pregatire sa ajute un roman sa-si regaseasca identitatea nationala, spirituala, sa se regaseasca pe el, ca om? E clar ca il va baga in ceata, acesta se va sinucide, iar “specialistul” nu va avea nici o vina, pentru ca e psiholog, specialist. Daca in locul lui ar fi fost un popa, va inchipuiti ce ar fi iesit. 

Nu-i mai critic pe specialisti, ca degeaba vorbesc. Eu am gasit un interviu frumos, luat unui preot tanar ce ajuta romanii plecati din Romania sa se regaseasca. Parintele se numeste Ionut-Bogdan Stavarachi si este slujitor al Capelei Ortodoxe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Baden-Baden, Germania. 

Va las pe voi sa cititi articolul si sa va dati o parere.

Paradoxul străinătăţii: regăsirea interioară
Interviu ●
Nicoleta OLARU●
Duminică, 23 februarie 2014

Mulţi dintre fiii României au luat drumul străinătăţii pentru a afla acolo un trai mai bun. Dar partea materială nu compensează nicidecum latura spirituală, cu tot ceea ce presupune ea. Crizele, neliniştile, care îşi fac loc imediat în suflet, se justifică tocmai prin pierderea sfătuitorilor în cele duhovniceşti, prin depărtarea de cei dragi, prin neaflarea unui loc de întâlnire grabnică cu Dumnezeu, pentru care să nu trebuiască să parcurgi zeci de kilometri. Ne întăreşte spusele preotul Ionuţ Bogdan Stavarachi, superiorul Capelei „Sfântul Arhanghel Mihail“ din Baden-Baden, care îi ajută pe românii plecaţi în Germania să se regăsească, într-o societate profund marcată de consum.

Părinte Stavarachi, ce presupune pastoraţia în Occident?

A face pastoraţie în Occident sau în România nu pare diferit la prima vedere. Aşa am simţit şi eu la început, acum cinci ani şi jumătate, când am fost numit superiorul Capelei „Sfântul Arhanghel Mihail“ din Baden-Baden. Continuarea aici.

2 thoughts on “Specialistii ce spun?

  1. Neîncrederea în psihologi face ca românii să fie printre popoarele care apelează cel mai puțin la ajutorul lor, iar asta nu e bine. Personal, cred că sunt mulți profesioniști din acest domeniu care pot face treabă bună, așa cum sunt și preoți care nu au har pentru profesia lor. Omul sfințește… meseria.

  2. Eu am doi prieteni de familie psihologi. Problema lor e ca nu lasa psihologia la usa cabinetului si o folosesc peste tot, iar ca familie sunt deplorabili. De aceea nu am incredere in ei. Aaaa: sunt sot si sotie, formeaza o familie.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s