NU la catedrale, DA la valentini

Prostia “intelectualului” roman ce “gandeste liber” e fara margini. Iese in strada ofensat ca banii statului se cheltuie pe culte si nu pe spitale si scoli, dar nu vede ca banii statului ies din tara cu miliardele catre:
– firme private ce nu au realizat nimic in aceasta tara: FMI, BNR etc;
– cheltuieli ale UE ce papa din greu din munca noastra;
– deconturi nejustificate ca valoare si ca scop, realizate de ai nostri alesi;
– multi-nationalele ce ne-au cumparat productia;
– importatorii ce au dus la disparitia producatorilor romani autohtoni.

Ce este mai tragi-comic este faptul ca acesti romani indignati pe culte sustin ca ei vor bisericute ca alta data unde sa se roage. Ca vezi Doamne, ei sunt credinciosi. Atat de credinciosi incat sarbatoresc pe sfantul Valentin si nu Dragobetele, sarbatoare romaneasca, veche. Daca sunt atat de liber cugetatori si cu gandire neingradita, presupun ca s-au uitat macar o data in calendarul ortodox si au vazut ca sfantul Valentin nu exista, nu a fost niciodata mentionat. Si in nici un caz nu cel pe care Biserica Catolica il promoveaza. Culmea ca mai sunt si unii ce isi sarbatoresc onomastica in aceste zile.

Cu asa oameni carora politicul si economicul le dicteaza viata vor ca eu si altii sa iesim in strada sa protestam langa ei? Acesti oameni care nu au simtul valorilor morale solide consider ca isi traiesc viata exact ca Occidentul: fara nimic valoros. Ei sunt trup si atat, nu au suflet decat printr-o minune.

P.S.: Tot acesti romani europenizati cumpara cadouri multe, mari, scumpe sa-si arate dragostea fata de iubit/a. Eu stiu ca singurul lucru prin care poti descrie dragostea este ca o simti, intr-un fel anume ce nu-l poti descrie. Dragostea nu e palpabila, nu e dovedita prin radiatie cu carbon izotop 14 si nici nu poti sa-ti arati dragostea. Si daca toti isi arata dragostea: de ce toti divorteaza sau au cate doi parteneri in acelasi timp?

4 thoughts on “NU la catedrale, DA la valentini

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s