Recomandare – Arsenie Boca

Ca blogger consider ca este important sa fii atent si la ce scriu alti bloggeri. Din cei pe care ii citesc frecvent pot spune ca am multe de invatat, mai ales pe directia “asa da, asa nu”. Ca sa fiu sincer, poate si eu am mai sarit calul in unele postari si am dat dovada de “asa nu”.

Dar esti blogger, scrii. Prin urmare , daca scrii inseamna ca judeci, gandesti. Ca sa poti gandi obiectiv, liber, corect, fara a fi influentat de anumiti factori trebuie sa te documentezi si sa citesti. Nu tot ce citim este bun sau este folositor. Si sa dau un exemplu, la ce-mi foloseste mie cartea “11 minute”? Ce informatie imi poate da? Ca o carte iti ofera o informatie, o educatie, o instructie. Mai multa informatie am gasit in cartile lui Dan Puric, chiar daca jumatate din fiecare carte (din primele trei) este comuna. Si plus ca nu gasesc nimic valoros in asa-zisele “best-seller”, considerate “best-seller” inainte de a fi puse la vanzare. Cred cu tarie ca aceste carti sunt pentru segmentul de la idiot in jos.

Oricum, lasand exemplele la o parte pentru a nu crea polemici, vreau sa va recomand o carte, pe care v-o puteti descarca ceva mai jos. E in format electronic. E o carte care, daca pentru unii poate oferi raspunsuri sau confirmari, pentru altii cu siguranta va trezi semne de intrebare asupra unor informatii pe care le stiau, dar putin distorsionate.  Lecturarea ei e usoara, mai ales seara inainte de culcare, cateva pagini va pot relaxa mai ceva decat celebrele stiri cu morti si babe violate.

Autorul este o personalitate nu prea cunoscuta romanilor cu spirit european, Arsenie Boca. Cartea se numeste “Cararile imparatiei”. E o carte de intelepciune, de invataturi, de informatie, de psihologie. Treaba este ca e mult mai usoara de inteles decat o carte de filosofie, tehnica sau psihologie, deoarece vorbeste pe intelesul omului normal, al omului actual.

Lecturare placuta!

Arsenie Boca – Cararea Imparatiei – click pe carte pentru descarcare

9 thoughts on “Recomandare – Arsenie Boca

  1. dar cum ispita a fost atinsa mereu, tableta mi-a decedat citesc 11 minute ca m-ai facut serios si apoi recomandarea dvs. sa ma luminez ! Promit !

  2. buna ieriazimaine : mersi de like, dar cred ca e pentru modul in care am vorbit despre cartea 11 minute si nu pentru ca am citit-o , nu-i asa ? 😀

  3. Orice carte citita te poate invata ceva. Tine de tine catre ce directie mergi. Cioran, Noica sau Tutea i-au citit pe Marx, Nietsche sau Kant, chiar daca erau impotriva ideilor lor.
    Eu personal citesc carti de genul celor recomandate, dar cand simt ca nu mai intra informatie, fac o pauza citind si alt gen de literatura. Spre exemplu Dan Brown: “Ingeri si demoni” si “Simbolul pierdut”. Oricum Dan Brown arata o fata placuta a masoneriei, o fata pe care si masoneria o arata omenirii. Cel putin iti recomand sa citesti :Simbolul Pierdut” a lui Dan Brown si sa faci o comparatie cu ceea ce stiai despre masonerie si ceea ce spun marii romani, care au simtit taisul acestei societati secrete.

  4. Si tine de tine daca crezi sau nu in tot ceea ce citesti. Ca un exemplu, Arsenie Boca a fost eliberat din inchisorile comuniste pentru ca avea puterea de a se deplasa intr-un loc in altul intr-un mod pe care il cunoastem ca teleportare. Numai ca la el nu existau masini, ci puterea divina. Sunt marturii ale unor oameni care atunci cand il vedeau prima oara pe parintele Arsenie nu spuneau nimic despre ei, dar parintele stia: cum ii cheama, de unde vin, ce probleme au. El stia fara ca ei sa deschida gura. Eu cred asta, dar nu e obligatoriu ca toti sa creada. Tine de fiecare in ce directie merge.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s