Poporul ce demoleaza politica

In Franta, stat cu pretentii europene, au avut loc o serie de revolte soldate cu multe victime. In 2012, acestia s-au revoltat pe tiganii imigranti. Oare nu sunt francezii putin cam extremisti? In 2005 au avut loc de asemenea revolte puse la cale de persoane, cunsocute ca avand porniri huliganice si cu porniri pe scandal. Si atunci s-au soldat victime. In 2010, francezii s-au revoltat din cauza ridicarii varstei de pensionare, revoltele avand ca rezultat pagube materiale imense.

In 2008, in Spania, au avut revolte de strada in urma uciderii unui imigrant. Revoltele s-au finalizat cu pagube materiale imense. In 2011 revoltele impotriva masurilor de austeritate ating apogeul amplorii si al violentei. In 2012 au loc revolte de strada soldate cu raniti, in urma ciocnirilor intre manifestanti si politie.

Grecia a marcat cel mai bine modul de manifestare al populatiei fata de clasa politica, atunci cand nu iau masurile de austeritate necesare. In 2008 protestele de strada au devastat zeci de cladiri, pagubele materiale fiind enorme. In 2011, au loc proteste in acelasi mod. In 2012, la fel. In 2014, la fel.

In 2013, in Germania, au avut loc proteste de strada impotriva modului de interceptare al telefoanelor si al mailurilor cetatenilor germani de catre americani. In rest, nemtii doar au amenintat ca se revolta.

Va amintiti cazul Mailat din 2007 in Italia? Va mai aduceti aminte de revoltele impotriva romanilor, nu impotriva tiganilor, si cum erau priviti cei care munceau cat era ziua de lunga pentru economia italiana? Crime, ofense, pagube materile suportate de romani (italienii sunt europeni, nu extremisti; sa nu indrazniti sa uitati asta). Tot atunci au loc proteste violente impotriva unor masuri luate impotriva populatiei: liberalizarea homosexualitatii (boala psihica ce va fi reglementata legal in toata tarile moderne; deci trebuie sa-i acceptam ca oameni normali, noi fiind cei cu probleme, daca nu-i acceptam sau daca ne impotrivim). In 2011, au loc proteste de strada cu ceva pagube materiale, politisti atacati si facuti cu oua, fara otet, din cauza masurilor de austeritate.  In 2012, au loc proteste cam violente in urma actiunii unui preot catolic de a atrage atentia asupra vestimentatiilor provocatoare ale femeilor, in urma cresterii numarului de violuri si ucideri de persoane de sex feminin. Sa nu uitam protestele italienilor de anul trecut.

In 2012, in Romani au loc proteste de strada, la comanda politica, imptoriva guvernului Boc. Protestele sunt pasnice, chiar daca numarul jandarmilor era nejustificat de mare in conditiile in care aveau de a face cu oameni de varsta a doua si a treia. Violentele au loc, deoarece eram tara membra UE; conform unor surse supuse tacerii, cei care au realizat vandalizarile erau jandarmi infiltrati. In 2013 au loc proteste de strada impotriva exploatarilor de la Rosia Montana si de la Pungesti. Singurii protestatari violenti si raniti sunt vesnicii apropiati partidelor, fiind raniti, spitalizati si amendati la fiecare protest in parte, indiferent de locatia unde avea loc; adevarati nemuritori. Victimele adevarate nu sunt mentionate, deoarece nu au provocat violente, dar au fost bruscate, unele chiar pierzandu-si viata. Protestele romanilor au fost mult prea pasnice, incat au fost catalogate de americani ca “inexistente” si au creat chiar indignare in randul clasei politice americane din cauza faptului “ca romanii nu ies in strada sa-si apere drepturile”.

Concluzia: in Romania avem in jur de 4 – 5 milioane de oameni activi, adica persoane ce muncesc si contribuie la bugetul de stat, sustinand alte 14 – 15 milioane de romani plus un aparat de stat imens, ce consuma si tot consuma. Acesti romani fie sunt angajati, fie au activitati independente (ca persoane juridice), iar acest fapt conduce la alte contributii catre stat. Angajatii contribuie, pe langa darile din salarii, si prin taxele, impozitele si alte accize, la care sunt supuse firmele angajatoare, la bugetul de stat. Acesti romani activi mai contribuie la stat si prin taxele platite pentru automobil/e si casa/case detinute in proprietate.
Pe langa acesti romani, o alta mare parte din ei au diverse activitati desfasurate ca persoane fizice, in urma carora platesc taxe si impozite.

Unde se duc banii produsi de romani?
1) La bancile private de unde s-a imprumutat aparatul de stat, departamentul financiar: Banca Nationala a Romaniei si Fondul Monetar International. Mai bine de jumatate din bani intra la aceste doua firme.
2) Din rest, o mare parte se duce pe salariile si deconturile angajatilor institutiilor de stat.
3) Restul, cea mai mica parte pe investitii structurile statului: educatie, sanatate, cultura, armata, infrastructura.

Ce au demonstrat romanii, inconstient, ca se poate dovedi fara revolta?
1) Nu-si are rostul existenta unor structuri mari de stat care sa  gestioneze finantele.
2) Nu sunt necesare imprumuturile financiare din bancile private, pentru investitii ce pot fi realizate eficient in timp.
3) Investitiile in sisteme de urmarire a propriilor cetateni sunt inexplicabile. Bani cheltuiti degeaba pentru a monitoriza oamenii pasnici.
4) Nu sunt necesare bancile, banii fiind suficienti si economia putand avea un parcurs normal prin simplul fapt ca un om cheltuie doar pentru un confort modest.
5) Banii cheltuiti pe dobanzi, penalitati si sisteme de urmarire puteau fi cheltuiti eficient pe sisteme de detectie a persoanelor aflate in dificultate: accidente, calamitati, devastre etc.
6) Indiferent de doctrina politica sub care se manifesta vreun ales local/national, modul de cheltuire al banului colectat in urma muncii omului de rand este la fel de ineficient. Prin urmare doctrina politica nu exista in practica, ci doar in teorie.
7) Un stat in care locuitorii se pot autoguverna doar sub cele zece porunci pot locui in liniste, beneficiind de bunastare si confort, fara a se lupta fizic si moral in doctrine politice.

Iar “intelectualii” nostrii bucurosi de descoperirea facuta, striga in gura mare ce vad pe osul ce-l ling: “Vrem scoli, spitale/ Nu catedrale”.

2 thoughts on “Poporul ce demoleaza politica

  1. Cele zece porunci sunt bune, doar că sunt prea des încălcate, fiindcă de pedeapsa divină se tem puțini oameni. Iar cea pământească nu este aplicată în mod echitabil, așa că fiecare crede că el s-ar putea să scape fără a fi tras la răspundere.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s