iMot

Facem o saptamana de indignare si de trezire: platim sa fim spionati, nu salvati. Asta o stim  si suntem constienti.

Dar ce nu stiam, am aflat de la multi viteji post-razboi. Anume, daca vrei sa fii salvat trebuie musai sa ai iPhone, iPod, iPad, iTab, iEtc. Iar victimele au aparut din cauza ca iAplicatiile pentru iOS si Android nu au fost folosite deloc sau nu au fost folosite cum trebuie. Au fost sau nu au fost folosite cum trebuie, nu stim si nici nu vom stii, dar putem deduce din “nevinovatia” declaratiilor oficiale facute de Adrian Fulea, purtatorul de cuvant al STS. Ca fost jurnalist, Adrian Fulea a spus multe prin declaratiile dure si acuzatoare la adresa medicul Zamfir.

Totodata nu putem acuza nici oamenii plecati in teren sa caute victimele, deoarece ei si-au facut datoria cu ce le-au fost oferite de iSefii din birourile caldute: informatii gresite, fara echipamentele necesare, cu rezervorul plin pe sfert si tot asa. Tind sa cred ca mai vinovati se simt acestia decat cei ramasi la caldurica celor patru pereti din buricul targului, care si-au mai dat cate o demisie “de onoare” din functie, nu din sistem.

O concluzie a acestor salvatori este ca iSef si iLege, mergi la recuperat cadavre. Cam asta au facut sefii acestor institutii: si-au trimis subalternii sa recupereze niste cadavre.

Dar acest caz ne-a mai scos in atentie un grup de salvatori: motul Apusenilor. acesti oameni nu au mers pe ideea de “iTehnologie, salvezi oameni”. Nu! Ei au aratat clar, ca fara tehnologie, fara informatii clare (ca ce stiau ei, stiau si cei plecati pe teren sa recupereze victimele cu trei ore inainte), au reusit sa ajunga inaintea organismelor statului si sa-i scoata pe raniti la lumina. Culmea au reusit intr-un timp mult mai scurt, ca au plecat la o ora cand altii se pregateau sa vada Stirile sau Observatorul.

Motii nu au avut lege sau anumite protocoale pe care sa se indrume, nu au avut tehnologie si aplicatii. Ei au mers pe ideea ca “iOmenie, iResponsabilitate, iCredinta salvezi oameni”. Nu cred ca poate fi o dovada mai mare ca Dumnezeu este o persoana vie, cum este existenta acestor tarani, a acestor mocani (ca multi romani ii considera pe mocani un fel de oameni inapoiati). O mana de mocani au strans in cateva clipe intreaga mocanime si au salvat cativa oameni, acestia la randul lor salvatori de oameni.

Umbla o vorba prin Vrancea, prin care mocanii sunt desconsiderati: “mocanul isi da si vaca din curte sa ajute Biserica”. Uite ca pe acesti oameni, fara tehnologie care sa-i indrume, i-a indrumat direct Dumnezeu si au ajuns mai repede.

Vorba celor doua voluntare de la SMURD, ca prin simplitatea lor, acei oameni “stiau una si buna: ca trebuie sa-i salveze pe acei raniti”. Un roman cu buzunarele pline de tehnologie ar fi ras de motul ce, inainte sa plece, si-a facut semnul crucii si a zis un “Doamne-ajuta!”: “cum sa-l ajute Dumnezeu, daca n-are nimic?” Romanul acesta ce crede ca Dumnezeu e vreo energie din “Razboiul stelelor”, ca e celula din plante, ca e notiunea abstracta de viata, ca e nu mai stiu eu ce, s-a bazat pe tehnologie si a plecat la cules de ghebe si nici pe acelea nu le-a gasit.

Culmea e ca tot acesti moti au mai venit, pe pielea lor, pana in Bucuresti, la inmormantarea celor doi eroi. Cei ce sustin sistemul informativat, ce a dat gres, nu au avut curaj sa spuna macar un “Dumnezeu sa-i odihneasca!”. Nimic! De ce? Credinta lor in electroni a dat gres, dar mandria de a recunoaste ca au gresit  e mai mare decat culpa de vinovatie.

Stimati romani, daca vreti sa va luati tehnologie, analizati bine aplicatia iMot. E o aplicatie ce nu merge pe orice fel de sistem de operare, merge doar in MS-DOS, e o aplicatie banala si benefica. Chiar si comanda ctrl+C si ctrl+V este prea complicata fata de comenzile din iMot.

One thought on “iMot

  1. De fapt, de o săptămână, cei trei moți sunt cazați în capitală și jurnaliștii nu mai prididesc cu interviurile. Până scade interesul, ei sunt ca o vacă bună de muls.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s