Constantin Noica

“Lamentabilul principiu “nimeni nu e de neinlocuit”. Dar tocmai la asta trebuie sa tinzi, la o societate cu oameni de neinlocuit, ca un organism. Pe cand asa, omul e piesa de schimb si totul e mecanism. (Creierul nu-si reface celulele.)”

4 thoughts on “Constantin Noica

  1. Dar daca am avea o mana de oameni care si-ar face treaba cu maxima responsabilitate (facand si greseli, in anumite circumstante, dar asumandu-le) oare chiar ar trebuii inlocuiti? Si sa dau un exemplu viu, eu nu as vedea echipa nationala de gimnastica fara Belu si Bitang. Chiar daca au o varsta si o experienta, oamenii acestia nu imbatranesc, nu-i vede mepuizati. Au fost inlocuiti, s-au retras, dar au revenit. Ce se poate spune despre ei si despre altii in situatia lor, pe care nu-i cunoastem?

  2. Înainte de Bela și Bitang a fost un alt antrenor mare, Bela Karolyi, cel care a antrenat-o pe Nadia și fără de care credeam că nu o să facem performanță. Oameni buni și onești sunt destui, dar e greu să-i găsești și să-i promovezi într-o societate ca a noastră.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s