Oamenii si …-inele

Va mai aduceti aminte de melodia aceasta?

Veche dar de mare actualitate. Azi dimineata mi-a ramas dumicatul de paine sprijinit in omulet cand am auzit ca Victor Piturca a primit 90.000 de euro pentru doua luni de concediu. Dar la ce i-au trebuit unui antrenor inapt atatia bani in concediu? A calificat vreo nationala si eu nu stiu? Poate nationala de purici, ca nationala Romaniei sta tot in fata unui LCD cu FullHDMI si va privi inca un campionat.

Pentru unii muma, iar pentru altii ciuma. Adica Romania e in criza si costurile le suporta cei ce muncesc, iar Victoras Piti primeste bani, si inca multi, pentru simplul fapt ca sta si …… isi se reface psihicul dupa esec?! Ca Romania cheltuie bani pe adieri de vant, in loc sa-i investeasca pe salariile profesorilor sau ale medicilor, e mai clar ca ziua buna si senina. Si de ce sa fie platiti jucatorii si antrenorul nationalei de fotbal cu atatia bani, daca ei nu aduc nimic la bugetul de stat? Ce beneficii are statul de pe urma incompetentei lor?

Deci “vrem scoli, spitale/ nu conturi babane!”.

Si sa revin la titlu: ce au in comun oameniii si …-inele? Pai …-inele sunt animelele domestice ce stau in turma: ovine, caprine, bovine, cabaline etc. Diferenta? E ca la un claxon, …-inele vor fugi si se vor feri din calea masinii; fug sa-si apere viata. Oamenii nu, ei fug si vor fugi mereu inainte, in fata pericolului (in ideea ca se va feri pericolul de ei). …-inele mai au capacitatea sa-si apere si puiul si sa-l traga dupa ele, ferindu-l de pericol. Oamenii nu, ei vor trage dupa ei si alte vietuitoare nevinovate, bagandu-le si pe ele in fata pericolului.

Daca un gonaci de partid cu pretentii de aparator al poporului, de razboinic al luminii (ca inca se mai poarta) striga “Vrem scoli, spitale/ Nu catedrale!” pe motiv ca acolo se duc toti banii tarii, toti romanii se vor duce dupa el. Dar acesta e doar un mod prin care partidul aseaza pe ochii oamenilor acei “ochelari de cal”, prin care alegatorul va vedea “adevaratul” drum.

E bine! Dupa prosteala din campaniile electorale, mai e si prosteala din campania revoltelor. Deci dragi romani, mai liberi cugetatori ca acum n-ati fost niciodata.  Mai manevrati ca acum, n-ati fost niciodata. Si va mai considerati oameni liberi?

P.S.: acest post se adreseaza intelectualilor (medici, ingineri, profesori, politisti etc) ce “gandesc liber”.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s