Protestele si americanii

Anul 2013 a fost anul protestelor in Romania. Rosia Montana si Pungestiul au fost centrul atentiei mediei de pe internet, ca cea audio-vizuala a fost interesata de Elodia si Cristea.

Dar sa ne intoarcem la ce ne doare mai tare. Ce au in comun Rosia Montana si Pungesti? Raspuns: continentul nord american.

1) Pe facebook, asociatiile civile, tot atatea pe cati membri de partid, faceau apel catre romani sa iasa la proteste in fata Guvernului, a institutiilor locale, primarii, prefecturi etc. pe motiv ca “trebuie sa-si apere tara”. Dintre toti cei ce se incingeau si doreau sa iasa la proteste, un singur comentator, unul singur, a facut o mentiune: “daca vreti ca protestul vostru sa iasa in evidenta la nivel mondial, faceti-l in fata Ambasadei SUA si toate televiziunile americane vor vorbi despre acest protest. Vor fi sanse ca americanii sa se retraga.”

A fost luat, oare, in considerare aceasta mentiune? Stiti raspunsul.

Nu zic ca printre protestatari nu au fost si romani de buna credinta ce au manifestat pentru tara lor. Au fost, dar prea multii incat sa li se ia si lor un interviu. Multi dintre liderii protestatari sunt, conform unor publicatii, niste lichele ale societatii civile ce isi fac veacul pe langa sediile unor “partidulete”. Aceea sunt “vocea” societatii. Culmea e ca tot ei sunt cei batuti de jandarmi, amendati, si  cu amenzile la zi. Mmmmmm?!

2) Zilele trecute reprezentatii nostrii au fost vizitati de Victoria Nuland. Ce constatare a facut dumneaei? Ca romanii nu ies in strada sa-si apere drepturile. Mmmmmmmm! Dar anul trecut am avut manifestari anti-americane. Si chiar am avut niste tarani de 80+ de ani ce au murit aparandu-se de invazia americana venita cu intarziere de personal. Numai ca acum americanii nu venisera sa-i salveze, ci sa-i inmormanteze.

3) Concluzia! Eu nu am iesit la nici un protest, cu toate ca in sinea mea am fost extrem de revoltat. Si nici nu voi iesi la vreunul, pentru ca avem partidul care se ocupa de decredibilizarea protestelor. Daca in SUA un grup de oameni daramau un gard al unei corporatii, afla intreaga lume. Dar la noi, nu. Acesta e semnul ca partidul isi face treaba bine, iar Victorita a venit sa-i felicite pe premierii Romaniei pentru modul extraordinar in care au aparat SUA.

Iar daca protestez si vine un gonaci de partid cu televiziunea, i se ia un interviu cu protestarii in spate si apoi pleaca cu tv la o cafea, eu ce am rezolvat?

3 thoughts on “Protestele si americanii

  1. Stii bancul ala cu rusii care au ajuns primii pe luna si au vopsit-o in rosu, ca sa arate la intreaga lume ca ei, comunistii, au realizat asta, iar americanii, venti dupa rusi, gasind luna deja vopsita, au scris pe ea “Coca-Cola”, americanizand-o?
    Cam asa se intampla cu miscarile populare. Intotdeauna se vor gasi de-astia care vor s-o confiste, s-o treaca in gradina lor, sau macar sa iasa si ei in evidenta cu ceva. Insa asta nu trebuie sa schimbe sau sa deturneze esenta miscarilor sau a problemelor.

  2. Doamna Victoria Nuland a făcut o greșeală îndemnând la proteste de stradă un popor care face acest lucru de multă vreme. Nici americanii nu sunt scutiți de gafe și am văzut destule în ultima vreme.
    Nu zic că protestele nu-și au rostul, dar ele nu trebuie manipulate de politicieni.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s