A fost sau n-a fost revolutie?

Este o intrebare ce devine un banal subiect de discutie in preajma Sarbatorilor, un subiect ce nu-si are un raspuns concret, un subiect ce va deveni, in curand, banal precum Mos Craciun, Iepurasul de Paste sau Haloiunul.

Dar, totusi a fost sau nu a fost revolutie in Romania?!

Unii spun ca a fost revolutie, pentru ca dovezile sunt inca vii: Laszlo Tokes, Ion Iliescu, Mircea Dinescu, Virgil Magureanu, Mircea Caramitru etc si o alta dovada este celebra replica “Mircea, fa-te ca lucrezi!”. Bun! Dar unde sunt dovezile scrise?! Romania avea si pe atunci un serviciu de spionaj extern si intern care ar fi gasit oamenii ce au “complotat impotriva oranduirii socialiste”. Acei oameni au dat declaratii, prin urmare sunt dovezi scrise. Unde sunt acele hartii?!

Ordinul “Jar”

Ordinul din cadrul institutiilor de spionaj prin care orice ofiter, ce detine sau are ca obiectiv apararea de documente secrete, trebuie sa arda toate dosarele ce dovedesc sau pot fi incriminatorii in cazuri de spionaj. Acest ordin a fost realizat de toti ofiterii din cadrul spionajului romanesc in cadrul revolutiei de la ’89. Multi dintre acei ofiteri au fost romani cu simtul raspunderii, ce au indeplinit un ordin in folosul statului sau. Cine au fost cei care au dat ordinul?! Nu se stie, decat ca printre cei care au pus la punct aceasta revolta, impotriva lui Ceausescu si nu a regimului comunist, sunt Ion Iliescu (instruit la Frunza Moscovei, scoala pentru elita militara rusa, prin urmare spion rus), Virgil Magureanu (in anul 89 fiind Seful Muzeului Etnografic din Crangul Petresti Focsani, avand ordin sa nu paraseasca Focsaniul, dar a avut peste 80 de iesiri catre Moscova numai in 1989), rusi, israelieni etc.

Nota la Ordinul “Jar”:
1) In trecutul lui Petre Roman se afla o persoana pe numele Erno Neulander comunist de origine evreiasca, luandu-si numele de W(V)alter Roman – tatal lui Petre Roman. Deci…?!
2) Numele Arad Bercovici va pare cunoscut?! Intr-adevar e un nume evreiesc care a pus umarul la distrugerea aviatiei militare romanesti si a infrastructurii romanesti postdecembriste. Daca nu va pare cunoscut, atunci va dau un sinonim al acestui nume (aceeasi persoana): Radu Berceanu.

Cazul “Tecuci”

Un caz despre care se vorbeste in cadrul unitatilor si scolilor militare. Ce presupune acest caz?! In saptamana revolutiei din 1989, in Padurea Copaceni din judetul Galati, in apropiere de Tecuci, padurarul a gasit o cutie inscriptionata in limba slavona, de ea fiind atasata o parasuta; concluzia este ca acea cutie a fost parasutata de catre fortele militare si de spionaj rusesti. Cercetarile facute dupa gasirea ei au dus la aflarea ca acea cutie detinea un dispozitiv militar prin intermediul caruia un robot trimitea ordine militare catre trupele de la sol din Tecuci si catre unitatile de aviatie din Tecuci. Mai precis, ca un exemplu: se trimitea un ordin trupelor aeriene ca in zona X, dinspre est, vin teroristi la sol si sa traga in momentul in care ii depisteaza; acelasi robot trimitea un ordin catre trupele terestre ca in zona X, dinspre vest, vin teroristi cu elicoptere si au ordin sa traga in ei. Va puteti inchipuii ce s-ar fi intamplat daca acel dispozitiv nu era gasit si intra in functiune. Se banuieste ca acest dispozitiv ar fi avut ca efect real stergerea orasului Tecuci de pe fata pamantului.

Acum banuiesc ca va puteti inchipui cine a dat ordinul de tragere in masacrul de la Aeroportul Otopeni, unde au murit militari si elevi ai scolii militare, toti romani.

Garzile patriotice

Au fost garzi de civili pregatite militar, in interiorul fabricilor de care apartineau, pentru un eventual razboi. In toiul revolutiei comunicarea dintre armata si garzile patriotice nu a functionat. Militarii romani primisera ordin sa traga in toti oamenii care detin arme si “ocupa” fabricile. Garzile patriotice aveau ordin sa pazeasca fabricile si sa traga in cei care vor sa le ocupe. Intrebare: de ce nu a functionat comunicarea intre cele doua institutii daca era un singur om care mentinea legatura intre ele?!

Gradul de dotare al unitatilor speciale

In ajunul revolutiei, toate unitatile speciale si de spionaj au fost controlate asupra gradului de inarmare si a gradului de functionalitate al armelor. Unitatile aveau armele uzate, numarul celor functionale fiind de sub 20%. Adica din zece arme, 1, rar 2 erau functionale.
Toate aceste date, la nivel national, erau culese de un singur om. Cine?! Vezi Ordinul “Jar”.

Turismul romanesc

In anul 1989, Romania a avut apogeul turismului ei, tara fiind extrem de vizitata de ….. cetateni ……. hai, sa va aud!…….rusi. Da! Anul 1989 Romania a avut turisti rusi intr-un numar extraordinar de mare.
Culmea e ca, in zilele revolutiei, tara a fost strabatuta in  toate partile de masini Lada Samara, fara numere de inmatriculare, conduse de cetateni cu fes si trening (purtate ca un fel de uniforma) – persoane din cadrul spionajului romanesc recunoscand ca acei oameni erau rusi.
Culmea e ca, in perioada premergatoare primelor alegeri democratice din Romania post-comunista, tara noastra a fost iarasi strabatuta de la nord la sud si de la est la vest de masini si camioane cu numere de Rusia. Si era o forfota foarte mare in preajma alegerilor “democratice”. Cine a castigat atunci la o diferenta zdrobitoare?! Ion Iliescu, care vezi mai sus ce a facut.

“Doamna Elena”

Dintre toti cei care s-au dat cu fruntea de obiectivele camerelor de filmat din TVR, cine a fost capul, cel care a gandit tot?! Veti spune ca Ion Iliescu. Ei bine……NU! Toti cei implicati in lovitura de stat vorbeau despre o anumita doamna Elena; “doamna Elena a spus…”, “doamna Elena a zis…” si asa mai departe. Doamna Elena a fost cea care s-a ocupat de pregatirea si racolarea de spioni KGB in interiorul tarii. Se pare ca doamna Elena ar fi fost sotia consului URSS la Bucuresti de la acea vreme. Cum reusea sa-i racoleze?! Le promitea grade inalte in institutiile militare, de spionaj, jandarmerie, militie romanesti sau rusesti, casa pentru intreaga familie in Moscova si multe alte beneficii.

La ora actuala adevarul despre revolutiei e unul singur si pastrat doar in memorie. Nimeni nu poate spune acestea in public pentru ca necesita dovezi, dovezi care au avut parte de ordinul “Jar”. Asa ca noi cei care mai sustinem inca cauza natiunii romane suntem niste nebuni cu un oarecare rost.

Si acum cateva intrebari:
1) De ce Rusia a impus in fruntea Romaniei oameni scoliti la Moscova si nu s-a opus integrarii Romaniei in UE?
2) De ce se opun rusii unirii Moldovei cu Romania?
3) De ce se opun rusii aderarii Ucrainei la UE?
4) De ce Kievul (inima istorica a natiunii ruse) doreste sa adere la UE, iar Moscova (inima politica a statului rus) se opune?
5) De ce Rusia se opune UE cand tarile foste sovietice si comuniste sunt conduse de oameni instruiti in Rusia?
6) De ce nici o tara din UE nu condamna comunismul?!

2 thoughts on “A fost sau n-a fost revolutie?

  1. Revoluție = este o schimbare politica semnificativa care are loc de regula într-o perioada relativ scurta de timp.
    Asadar a fost revolutie. Cine a facut-o sau cine a beneficiat dupa urma ei, pot fi eventuale intrebari care pot fi puse…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s