Sa scoatem religia din scoli

Daca tot discutam de reforma sistemului de invatamant si dorim sa aducem educatia pe culmile celei europene, sa scoatem religia din programa scolara. Ca in fond cu ce influenteaza religia viitorul elevului?! Mai conteaza pentru cineva sa aibe constiinta?! Mai e buna constiinta la ceva in aceste vremuri, cand tot ce ne trebuie sunt banii, ca de restul putem face rost: de la sanatate pana la mesterul care sa puna un surub la usa dulapiorului din bucatarie?! Pe cine mai intereseaza de unde e iubirea, cand intre doi oameni numai e iubire, ci e chimie; intre doi gemeni nu mai exista o putere supra-omeneasca cei tine uniti, ci ei sunt pe aceeasi lungime de unda (expresie ce a capatat nuante umoristice, dar utilizarea ei ca o realitate e o realitate). Am si scris mai demult de faptul ca psihologii au ajuns la concluzia ca iubirea e o boala psihica. Si oricum anmalele nu au constiinta, nu au iubire, nu au nimic; la ce ne-ar trebuii noua toate acestea daca ne tragem din maimuta?! Asa ca traiasca chimia si stiintele!

Daca tot scoatem religia, haideti sa mai scoatem si istoria romanilor din programa. Acum ca suntem in UE si mai avem putin si intram si in Schengen, la ce ne mai trebuie sa tinem minte ca odata au fost granite pe criterii etnice. In plus educatia riguroasa a occidentalilor face o distinctie clara intre roman si rrom (cica daca spui tigan te amendeaza). Si in plus ce elev mai e interesat de Mishu cel Viteaz sau de Fane Babanu’, ca “ei s-au batut cu turcii, dar pana la urma le-a platit bani la turci ca sa faca ce vrea ei la tara lor”. Intelege vreun elev sintagma “romanii se trag din Decebal si Traian”. Noooooo! Toti stiu ca ne tragem dintr-un cuplu de homosexuali. La ce ne trebuie noua sa stim de Constantin Brancoveanu?! Oricum e un puscarias ajuns sfant pentru ca a facut puscarie, nimic altceva; asta conform marelui nostru istoric si conducator de tara Victorel Ponta, sub atenta instruire si obladuire a marelui istoric al neamului Crin Antonescu. Sa inteleg ca sfintii inchisorilor mai trebuie sa astepte, ca mai intai trebuie sa moara actualii parlamentari, sa fie canonizati ei si apoi si puscariasii astia de chiaburi.

Daca pe elev nu-l intereseaza nici pe unde au trecut granitele, de ce l-ar mai interesa si geografia Romaniei?! Oricum munti nu vor mai exista, ca vor fi inlocuiti cu lacuri, oricum paduri si pasuni nu vor mai fi, avand in loc desert. Iar daca ai acasa un videoproiector cu care poti pune pe perete imaginea unei poieni din mijlocul padurii, mai proiectezi si o ciuta care te miroase, totul e perfect. Totul acasa, la caldura, in siguranta, fara riscul sa captezi vreo capusa si mai mori.

Pe cine mai intereseaza aceste materii?! Poate pe un rebut al societatii, unul ca mine, pe putinii olimpici nationali si balcanici la materii stiintifice, rebuturile ce refuza corporatiile pentru a-si face propria viata. Si acestia chiar sunt niste rebuturi.

Adevaratele elite ale sistemului educational intotdeauna isi vor arata valoarea. Ori o masina cu sute de cai putere (limitata electronic la 250 km’h, intr-o tara unde viteza maxima legala e de 130 km/h si aceea pe autostrazile invisibile) ori evidentiind “halatele de laborator” de cateva mii de eurocenti (halate realizate de marile companii, oferind protectie maxima pe durata experimentelor). Pentru pregatirea elitelor eu propun crearea de materii precum: ore de pilotaj, de studiu al meniurilor aiOS si hemoROID. Doar nu oricine detine un telefon sau o tableta este si o elita.

Sa mai introducem in programa istoria teoriilor privitoare la crearea lumii. Oricum aia “cu mosuletul de pe un norisor” e rasuflata, asa ca sa o studiem pe cea Bigbang-ul (care deja e istorie) si sa invatam noua teorie a gravitatiei curcubeului. Pai daca avem o origine in curcubeu, inseamna ca si homosexualii si-au gasit si ei (Slava mosuletului de pe nor!) locul in acesta societate. Acum nu mai are nimeni voie sa spuna ca sunt nebuni, ci au si ei o vechime, pot si ei manca o paine. Si e chiar o materia interesanta, caci putem “cauta” in abisul istoriei primii homosexuali ce au procreat.

In plus, elevii se plictisesc teribil la orele de educatie sexuala. Ce sa-l mai inveti pe un elev de 9 ani, cand el te poate invata?! Decat sa se investeasca sume enorme de bani in pseudo-premierea rebuturilor, mai bine sa se amenajeze niste camere unde elevii pot intretine relatiile cu alti elevi sau cu profesorii, ca doar e la moda. De ce sa se mai chinuie prin toalete, prin ascunzisuri, sau sa se ascunda de ochii lumii. La scoala, neneie, in siguranta, la caldurica. Si acum nu trebuie amenajate doar camerele, trebuie dotate si cu prezervativele si pilulele de rigoare; doar nu ‘om pune elitele la cheltuiala?!

Ar mai trebuii iara si o ora de mixologie si cunoasterea prafurilor. Asta cam de pe la 7 – 8 ni, ca la 9 ani, elevul, cand va calca prima oara intr-un lounge, sa stie cum trebuie sa le consume si ordinea cea mai buna. Ca asa dupa ureche si dupa recomandarea unuia si altuia nu merge. Si in plus trebuie sa invete cum sa recunoasca o alta elita de un rebut intrus.

De ce sustin aceasta reforma?! Dupa revolutie (pe atunci eram si eu fascinat de televizor), nu auzeam de numele vreunei universitati vestice sau al vreunui liceu vestic care sa vina sa-si recruteze studentii/elevii la noi in tara. Cred ca atunci inca se mai chinuiau sa-si scoata rebuturile din scoli. Acum vin si ne iau rebuturile. Daca acum circa 8 ani luau numai studentii, anul acesta au intrat tare si pe rebuturile de liceu. Pariu ca in cativa ani ni-i ia din
gradinite?!

Eu zic sa tragem tare cu scoaterea religiei din scoli, ca o data scoasa (cu acordul nostru) vor scoate ei (fara acordul nostru) alte materii necesare numai rebuturilor. Si in plus carei societati ii trebuiesc rebuturi?!

2 thoughts on “Sa scoatem religia din scoli

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s