Tehnologie de ultima ora

In fiecare zi lumea stiintifica aduce la suprafata noi si noi descoperiri, elemente ce devin indispensabile vietii noastre zilnice. Descoperiri ce ne fac viata mai usoara, ne salveaza din din situatiile extreme, ne readuc la viata.

Bineinteles ca aceste descoperiri au propriul lor cost, financiar si social: sume importante de bani sunt acordate lumii stiintifice pentru a duce si a perfectiona aceste descoperiri, oameni ce isi sacrifica viata pentru confortul nostru.

Dintre cele mai importante descoperiri omologate anul acesta putem mentiona centura de siguranta in doua puncte utilizata pe noile masini Smart si dispozitivul ce poate detecta cu o ora inainte aparitia unui cutremur de maxim 0,5 grade pe scara Richter (acesta din urma inca nu a fost pus la dispozitia institutelor seismologice din cauza ca nu s-a ajuns la un consens in privinta culorii carcasei: negru – prea morbid – sau roz – prea copilaresc).

Sume importante de bani au fost date si in crearea dispozitivelor de datare a celor mai recente evenimente, cum ar fi cazul celui de la Pungesti (azi 2 decembri 2013) care inca nu s-a ajuns la stabilirea victimelor: jandarmii sau pungestenii sunt victimele?! Oricum dispozitivul are o precizie de ordinul miimilor. Stramosul acestui dispozitiv (ii spun stramos ca avea o memorie de 512 MB de RAM) a putut stabili cine au fost agresorii de la revolutia romana din 1989; raspunsul fiind: cine a tras la revolutia din ’89?!

Asemenea masini de maxima precizie sunt utilizate si in datarile istorice. Lumea academica este de acord ca aceste pamanturi au fost stapanite de daci, este de acord ca suntem urmasi ai dacilor si inca nu s-a ajuns la concluzia daca acum 1000 de ani romanii au ajuns primii aici sau hunii (stramosii ungurilor, ai maghiarilor si ai secuilor). Apreciez precizia!

Trebuie sa recunoastem si meritele acestor masini de a data cu exactitate scopul religios al conflictelor armate (din Siria, Afganistan si al tuturor celorlalte razboaie ce au ramas in istorie) si nu a fost scopul economic de detinere al resurselor fosile si mineraliere, asa cum sustin unii istorici.

Oricum Romania nu a fost o tara chiar atat de privilegiata in privinta realizarilor de aceasta natura, cea mai implicata fiind SUA. Aici putem remarca dispozitivele de spionaj cu ajutorul carora au putut preintampina dezastrul ce a avut loc la 11 septembrie 2001, faptul ca l-au prins pe Osama bin Laden inainte de a-si pune planul in aplicare si ca l-a prins la momentul oportun pe Sadam Hussein, evitandu-se astfel un razboi ce ar fi pus la pamant o tara intreaga. Din nou apreciez precizia!

Dar aceste cercetari s-au dovedit fructuoase si in datarile ce tin de perioade de sute de mii de ani si chiar miliarde. Mentionez ca astazi am citit doua articole prin care Cercetatorul american … a reusit sa dateze primul fir de gazon aparut pe Pamant: acum 3 miliarde de ani in urma, intr-o zona a Desertului Sahara. Uimitoarea descoperire a aceluiasi cercetator a fost aceea ca acum 3 miliarde de ani in urma atmosfera terestra era supra-incarcata de cadmiu, fiind improprie aparitiei vietii pamantene. Extraordinara precizie!

Un alt cercetator din cadrul aceluiasi institut a obtinut o serie de noi dovezi privind aparitia omului pe pamant. Acum circa 100.000 sau 200.000 de ani in urma in cadrul regnului animal au avut loc o serie de miscari de emancipare sociala si de recunoastere a drepturilor maimutelor epilate, minoritate ce si-a luat denumirea de oameni. Se pare ca miscarea a suferit enorm emotional pana ce i-au fost recunoscute toate drepturile. Apreciez eforturile stimabilului cercetator in precizia si exactitatea datelor!

Prin urmare nu pot decat sa spun: Traiasca Stiinta si povestile ei! Traiasca cercetarea evolutionista ca doar pentru ea ne rupem carca!

Inteleg acum ca nimic din creatie nu-i adevarat si ca trebuie scoase icoanele din salile de clasa. Cu asta din urma chiar glumesc; eu nu sunt de acord cu o asemenea aberatie.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s