Sf. Dimitrie cel Nou sau Basarabov

Multi se ingramadesc la sarmalele date in ziua celebrarii intrarii lui in randul sfintilor, dar putini stiu cum a ajuns el sfant.
Povestea spune ca Dimitrie era un simplu pastor, om cu frica de Dumnezeu. Intr-o zi, pe cand isi pastea oile, pasind prin iarba inalta a pajistii, Dimitrie calca pe un cuib al unor pasari salbatice. In cuib erau vreo doi pui pe care ii omoara. Indurerat de fapta sa, ca a ucis niste fapturi nevinovate ale lui Dumnezeu, Dimitrie isi descalta piciorul cu care a calcat pe cuib. Unii spun ca doi ani, altii ca cinci ani, altii ca pana la sfarsitul vietii, Dimitrie a mers, iarna si vara, cu piciorul descult. Si-a pedepsit propriul picior pentru o crima.
Oricat de imorala poate parea fapta Sf. Dimitrie, Dumnezeu l-a luat langa El, in randul sfintilor.
Dar cati din cei care se infrupta din sarmalele Patriarhiei si cati din cei care impart sarmalele la Patriarhie spun pelerinilor aceasta poveste? Cati din preotii care slujesc in biserici cu hramul Sf Dimitrie cel Nou spun aceasta poveste enoriasilor?
Dar cati preoti care slujesc in biserici cu hramul Sf Dimitrie cel Nou cer bani, de la enoriasi, pentru o usa nou, pentru o centrala sau pentru Marea Catedrala?!
Oare PF Daniel, in calitate de conducator spiritual, a spus aceasta poveste pelerinilor inainte sau dupa ce si-a laudat marea realizare si le-a mai cerut iara bani?

One thought on “Sf. Dimitrie cel Nou sau Basarabov

  1. Buna,
    te invit la un concurs simplu pe blogul meu. Cu 2 distriburi poti castiga unul din cele doua pandantive gravate dupa placul inimii tale, in valoare de 187 de lei.
    Concursul se afla pe prima pagina a blogului meu, sper ca vei participa.
    Te pup si multumesc!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s