Arsenie Boca

Omul se roaga de Dumnezeu sa-l scape de necazuri si Dumnezeu se roaga de om sa mai lase pacatul. Acum, judecati si voi, cine de cine sa asculte mai intai, Dumnezeu de om sau Omul de Dumnezeu?

7 thoughts on “Arsenie Boca

 1. O întrebare de conştiinţă?! Există teoria conform căreia Dumnezeu nu este în afara noastră, ci este chiar în noi, aşa că răspunsul ni l-am putea găsi în propria fiinţă. Ca să scap de necazuri trebuie să găsesc singur soluţii, începând de la prevenţia de a lăsa păcatul şi până la asumarea consecinţelor.
  „Iată, Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.”

  Aţi oferit o temă de reflecţie! Mulţumesc!

 2. Stiu aceasta teorie. La inceput eram si eu de acord ce aceasta, dar in cautarile mele am descoperit ca este o teorie falsa, lansata de persoane ce doresc indepartarea omului de Dumnezeu. Prin a accepta ideea ca Dumnezeu este in noi, omul va devia catre ideea ca omul este Dumnezeu. Acest fapt se intalneste destul de frecvent la multe persoane, de la cei cu functii de responsabilitate pana la cei cu boli mintale.
  Adevarul este ca Dumnezeu nu este in noi si noi nici macar nu suntem Dumnezeu. Noi, oamenii, suntem o creatie a lui Dumnezeu, creatie la care El a muncit fizic. Pentru a ne insufleti, El ne oferit in dar Suflet, Duh. Asa cum ne invata si Biblia, noi, oamenii, suntem chipul si asemanarea lui Dumnezeu, prin urmare El nu este in noi.
  Un alt argument este faptul ca Dumnezeu nu este o entitate singulara. Dumnezeu este Sfanta Treime: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Tatal este Creatorul, Fiul este cel care ne indreptat catre Tatal, iar Sfantul Duh este calea de comunicare. Un teolog v-ar putea explica mai bine acest fapt.
  Un alt argument, prin care contratac aceasta teorie amintita de dumneavoastra, este acela ca, de la facere, Dumnezeu ne-a lasat sa alegem, ne-a oferit liberul arbitru. El nu ne va influenta in nici o decizie a noastra, in nici o alegere; totul depinde de noi. Prin aceasta, Dumnezeu ne-a lasat responsabili pentru faptele noastre, mai precis suntem LIBERI SI RESPONSABILI. Asa cum a apreciat si un alt blogger (http://incercarideginduri.wordpress.com/), Biblia este o carte de invataturi, un adevar, nu o carte de cult. Iar din moment ce Dumnezeu ne-a lasat o carte, scrisa de om sub inspiratie divina, e clar ca Dumnezeu nu este in noi. Greu de crezut, dar adevarat.

 3. Apreciez modul în care v-aţi prezentat punctul de vedere şi mă bucur pentru acurateţea felului în care vă argumentaţi opinia. Vă citesc cu interes şi vă voi vizita cu inima deschisă!

 4. Eu stiu ca numai Dumnezeu are dreptul sa judece nu noi, oamenii , mai ales sa il judecam pe Dumnezeu.

 5. El ne judeca la final pe toti. In schimb, Dumnezeu ne-a dat libertatea sa judecat si sa gandim liber. Cand auzi sintagma “a trai cu frica de Dumnezeu” te gandesti la frica propriu-zisa si omul are tendinta de a pierde legatura cu Dumnezeu. Dar intelesul acestei sintagme este oferit de Biblie, iar “frica de Dumnezeu” este “intelepciunea divina”.
  Prin urmare, pentru a putea judeca limpede si corect trebuie sa cautam calea cea mai dreapta, anume intelepciunea profund divina.

 6. Atunci cand vei afla raspunsul la aceasta intrebare, se cheama ca ti-ai depasit conditia umana. Pana acum, sunt prea putini care au reusit. Dar intrebarile pot fi un inceput… 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s