Adevarul

Pe lumea aceasta nu exista decat un singur adevar; adevar nedistorsionat de nimeni si fara nici o varianta personala. Un adevar ce nu trebuie demonstrat, ce nu trebuie dovedit, ce nu trebuie argumentat.  Acel adevar este: Dumnezeu exista!

Celelalte adevaruri precum cine a tras la revolutie sau cine a spart ceasca de la serviciul de cafea primit in ’74 sunt doar subiecte de discutie pentru pierderea vremii.

Sa demonstrezi existenta lui Dumnezeu din punct de vedere stiintific sau filozofic este ca si cum ai incerca sa demonstrezi ca parintii tai sunt un trandafir si un lemurian. O aberatie! Singura dovada stiintifica si filozofica a existentei lui Dumnezeu este tocmai propria ta existenta, Omule! Tu esti chipul si asemanarea Lui.

De aceea e mai sfanta o baba cu frica de Dumnezeu, decat un om de stiinta care doreste sa dovedeasca existenta fizica a sufletului.

6 thoughts on “Adevarul

 1. A demonstra că există Dumnezeu, poate deveni simplu. Nu este aberant.
  În matematică, există un model de demonstrație, care se numește, “reducerea la absurd” (http://ro.wikipedia.org/wiki/Principiul_ter%C8%9Bului_exclus).
  Ca element de bază aș figura conceperea primului grăunte de materie!
  Pentru evoluția de la materie și până la om, au existat diferite demonstrații! Pe acestea le putem considera adevărate, doar în ipoteza c Dumnezeu nu există! Asta pentru liniștirea materialiștilor!
  Dacă Dumnezeu există, primul grăunte de materie a fost creeat de EL!
  Dacă Dumnezeu nu există, atunci trebuie demonstrat cine a creeat materia, ceea ce nu s-a putut demonstra până în ziua de azi!
  În concluzie, Dumnezeu există, căci altfel nu ar exista materia!

  Țin să precizez că eu CRED! Pentru mine, Dumnezeu există!

 2. Stai linistit ca oricum nu te-as fi excomunicat daca aveai alta convigere.
  Oricum in matematica, fizica si celelalte stiinte reale sunt formule de calcul ce fac referire la Dumnezeu, prin raportarea materialismului la divinitate: existenta multimii numerelor reale (de la minus la plus infinit), formula randamentului etc. Citez “A demonstra că există Dumnezeu, poate deveni simplu. Nu este aberant.” Da, ai dreptate! Dar este simplu pentru unul ca tine, ca mine, ca un altul care crede si doreste sa aduca argumente despre existenta Lui. In nici un caz nu va fi simplu pentru o persoana care doreste sa convinga pe unul ca noi si, in special, sa se convinga pe sine ca nu exista Dumnezeu. Dar sa doresti sa dovedesti existenta lui Dumnezeu prin analiza unor amanunte, precum celule vii, tesuturi, studii paleontologice sau genetica (care s-au dovedit antimaterialismului) incepe sa devina aberant, mai ales ca lumea in care traim este intr-o continua decadere morala si spirituala.

 3. Cred că, dincolo de reducerea la absurd, prin sisteme “normale”, nu se poate dovedi că există Dumnezeu, dar nici contrariul nu poate fi dovedit!
  În scimb, se poate dovedi științific, prin argumente logice, că dacă nu ne întoarcem fața către Dumnezeu, dacă nu păzim împărăția LUI, dacă nu avem grijă de pământ, vom pieri! Nu este amenințare la adresa necredincioșilor, este o realitate vizibilă cu ochiul liber! Și pe tema aceasta se pot scrie multe serii de articole!
  Mulțumesc pentru îngăduința de a comenta pe blogul tău!
  Să ai o seară plăcută!

 4. Comentariile sunt binevenite, iar daca mai sunt si constructive, este excelent.
  Prefer sa discut cu un singur om astfel de subiecte, decat cu zece oameni despre cum am muscat alaltaieri din felia de paine si mi-am muscat si limba.
  Asa ca nu te feri niciodata sa lasi un comentariu, chiar si critic.
  O zi superba!

 5. Se pare că ieri a devenit azi, așa că să ai și tu o zi liniștită! Mâine, mai vedem, dar nu va fi mai rău ca ieri și azi, sper!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s