V-ati intrebat……..

…. de ce de circa 50 de ani incoace au crescut numarul cazurilor de deces datorat cancerului, indiferent de forme, si tot de 50 de ani incoace au crescut suprafetele si productiile agricole cu OMG-uri?!

V-ati intrebat de ce sunt cele mai multe cazuri de cancer la persoanele din mediul urban si mai putin la cele din mediul rural?!

V-ati intrebat ce au in comun pesoanele bolnave de cancer din urban si rural?!

V-ati intrebat de ce multi oameni cu dare de mana, sa nu mai spun ca cei foarte bogati, sunt bolnavi si/sau mor de cancer cand au posibilitati financiare enorme pentru tratament?!

V-ati intrebat de ce tarile care interzic culturile de OMG-uri nu interzic si importul lor si utilizarea in alimentatia omului sau animalelor?!

V-ati intrebat de ce au aparut tot mai multe pesticide complexe pentru tratarea culturilor cand OMG-uri sunt destinate reducerii utilizarii cantitatilor de pesticide?!

V-ati intrebat de ce in Romania au crescut cazurile de cancer o data cu acceptarea “alesilor” nostri ca Romania sa fie tara cobai pentru cercetarile efectuate de corporatiile Monsanto, DuPont, Syngenta, Bayer etc?!

Stiati ca laptele dulce vandut de marile corporatii in Romania este produs din lapte praf importat, fapt ce a condus la falimentarea unitatilor romanesti de procesare a laptelui?!

Stiati ca painea cumparata din hypemarketuri contine cantitati enorme de amidon modificat, gluten si amelioratori ? Chiar daca acesti compusi se gasesc si in mod natural in graul normal, se prefera adaugarea lor, inlocuind cantitati semnificative de faina.

Stiati ca in produsele alimentare de origine animala, aditivii utilizati in procesarea carnii creeaza probleme de sanatate mai mici decat furajele utilizate in alimentatia animelelor?!

Stiati ca ingrasamintele chimice produse in Romania (uree, ingrasaminte complexe etc) nu creeaza probleme de sanatate, asa cum ne sugereaza Institutele de Cercetare?! Intotdeauna plantele isi vor lua din sol cantitatea necesara de substante nutritive (naturale sau artificiale, indiferent de cantitatea de substante nutritive aflate in sol la acel moment), prin urmare cantitatile excesive de ingrasaminte chimice raman in sol si nu merg in planta.

Stiati ca nitritii din apa fantanelor gospodaresti nu sunt periculosi pentru sanatatea omului?! De sute de ani oamenii isi fac fantani in gospodarie la cateva zeci de metri de grajduri si nu au murit de cancer (ba chiar te intrebi cum de traiesc asa mult), dar mor acum cand in Romania moderna in care se cultiva OMG-uri.

2 thoughts on “V-ati intrebat……..

  1. Ufff… Da, ştiam aproape toate aceste lucruri. Problema e că nu prea se poate face nimic la nivel colectiv. Iar ce se face la nivel individual, adunate om cu om, nu poate stopa fenomenul pentru că sunt îngrozitor de puţini cei care pot spune că au idee despre ceea ce înseamnă o educaţie alimentară sau o alimentaţie sănătoasă.

  2. Corect! Numai ca tot ei au implementat ideea de produse bio. Diferenta dintre un produs bio si un produs pe care il poti cumpara de la un taran este pretul, de patru sau cinci ori mai mare (si ma refer la pietele taranesti din comunele tarii, nu la pietele din orase). Daca ar fi suficienti de multi oameni constienti ca in sate pot gasi produse sanatoase, diversificate si la preturi foarte mici ar fi suficienti de motivati sa cunoasca si sa faca diferenta intre o leguma obtinuta din samanta sterila si o leguma obtinuta din samanta fertila, o carne putin perselata si marmorata de la un animal crescut numai cu tain si o carne neperselata si nemarmorata (ca asa sunt tentdintele) a unui animal de “fabrica”, un lapte “proaspat” si un lapte proaspat.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s