Am ajuns de rasul curcilor

De vreun an de zile am rarit-o tare cu televizorul, acest aparat ramanand un fel de bibelou pe care il mai sterg de praf. Si prefer sa citesc noutatile prin ziare. Acum 5 minute gasesc un titlu interesant pe stirileprotv.ro: “Congresul SUA acuza Romania ca refuza restituirea bunurilor bisericesti confiscate de comunisti”. Dupa ce deschid articolul si il citesc ma apuca o stare de revolta; ‘tu-va muma-n c** dar de bozgori si jidani (** = ur)! Daca zic o gluma cu Itic sau scriu un post despre Valeriu Gafencu, repede sunt antisemit, iar daca port bentita tricolora in Harghita si Covasna, instig la ura. Dar cand la noi in tara se face o lege pentru toti, voi repede sariti cu gura si cereti ajutor in afara granitelor ca sunteti discriminati si nici macar nu puneti umarul la treaba. Si culmea e ca evreii si maghiarii de rand din Romania muncesc cot la cot cu romanii, ucrainienii, tatarii si alte neamuri. Acesti oameni de rand pot convietui impreuna fara nici un fel de cearta. Dar jidanii si bozgorii (adica evreii sefi si maghiarii sefi) nu pot; ei au trei co***, cum spunea un roman pe un post TV la o ora de varf.

Va las articolul integral sa-l cititi si chiar un link (pe titlu) daca aveti dubii.

Congresul SUA acuza Romania ca refuza restituirea bunurilor bisericesti confiscate de comunisti

 Douazeci de membri ai Congresului american acuza Romania ca refuza sa retrocedeze proprietatile bisericesti confiscate de comunisti comunitatilor evreiesti si maghiare din tara, in timpul regimurilor conduse de Dej si Ceausescu.

Ads by INTERNET PROTV

Ambasada Romaniei la Washington insista insa ca Guvernul de la Bucuresti face tot posibilul intr-o astfel de “situatie complexa” pentru a restitui sau a oferi compensatii pentru cele peste 4.000 de cladiri bisericesti si alte proprietati religioase confiscate de comunisti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Conform ZF.ro, statul ar mai avea nevoie de 16 mld. euro sa satisfaca cererile de retrocedare, iar “o parte importanta dintre aceste imobile au apartinut Bisericii Catolice Maghiare. Astfel, estimarile Ministerului Finantelor arata ca pentru culte si minoritati ar fi necesar un efort bugetar pe urmatorii ani de 39 de miliarde lei, din care 34 de miliarde lei numai pentru Biserica Catolica.”.

Treisprezece republicani si sapte democrati, membri ai Camerei Reprezentantilor, i-au scris secretarului de Stat John Kerry la jumatatea lui iunie pentru a-i cere sa exercite presiuni asupra Romaniei pentru ca aceasta sa se ocupe de solicitarile liderilor evrei si crestini care revendica biserici, scoli, spitale, orfelinate si alte proprietati.

Congresul a adoptat in 2005 o rezolutie prin care cere Romaniei sa rezolve revendicarile comunitatilor religioase, au subliniat congresmenii in scrisoarea lor. “Au trecut aproape opt ani de la aceasta rezolutie, iar comunismul a cazut acum mai mult de doua decenii”, au adaugat ei.

Ambasada Romaniei a publicat o declaratie a Guvernului roman pentru a justifica eforturile sale de a rezolva aceasta situatie.

“Romania este ferm angajata in gasirea unei solutii pentru retrocedarea completa, acolo unde este posibil, a drepturilor de proprietate originale, inclusiv ale cultelor religioase”, se arata in declaratie.

“Problema restituirii proprietatilor religioase minoritatii maghiare din Romania este parte a dialogului bilateral dintre Romania si Ungaria”, a precizat Guvernul.

Printre semnatarii scrisorii se numara Ileana Ros-Lehtinen, congresmen republican de Florida si fosta presedinta a Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentantilor, si Christopher H. Smith, congresmen republican de New Jersey si copresedinte al Comisiei pentru Securitate si Cooperare in Europa din Congres.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s