Spirit romanesc – Mihai Patrascu Viteazul Voda

Hristos a inviat! Daca suntem carcotasi, si suntem, putem oricand gasi tot felul de ite prin care sa patam memoria stramosilor nostri. Dar daca avem suficienta minte, luam toata munca in ansamblul ei si cream un model pe  baza caruia sa devenim aceeasi crestini si romani care fuseram odat’.

Astazi am ales sa slavesc pe Mihai Patrascu Viteazul Voda sau, mai simplu, Mihai Viteazul. Acest om a reusit, cu o vointa demna de acest neam, sa refaca hotarele acestei tari, dominate de trei puteri. Aceasta unire o fost nevoita deoarece cucerirea Daciei de romani, in anul 106, a dus la contaminarea acestui popor cu furturi, lupte pentru putere, coruptie, crime marsave, tradari de tara si instrainari teritoriale. Umbra lasata de manualele de istorie asupra perioadei de la 106 pana la Glad, Menumorut, Dragos si Basarab are ca scop numai stergerea cu radiera a memoriei noastre, prin care sa dam dreptul altora sa revendice aceste pamanturi lasate de strabunii nostri daci.

In completarea acestui post va las sa vizionati cele doua parti ale filmului “Mihai Viteazul” realizat sub regia lui Sergiu Nicolaescu. As vrea sa va mai spun ceva si despre maestrul Nicolaescu. Chiar daca este acuzat de “marii ziaristi” ca ar fi colaborat cu comunistii si le-ar fi facut filme pro-comuniste, Sergiu Nicolaescu a lasat Romaniei o videoteca impresionanta de filme istorice.  Valoarea acestei mosteniri consta tocmai in exactitatea intamplarilor avute in realitate si transpuse in filmele sale. Istoricii au recunosc ca toate replicile personajelor, din filme, sunt intocmai cu vorbele personalitatilor evocate in izvoarele istorice scrise.

Prin urmare acest film va ofera o realitate video a unei istorii traite de stramosii nostri in lupta pentru libertate.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s