Raspuns la “Zaharelul Invierii” lui CTP

Domnule Cristian Tudor Popescu imi aduc aminte ca la o emisiune a lui Robert Turcescu, in care ati fost invitat, ati fost intrebat de moderator “cum va vedeti dumneavoastra dupa 20 de ani?”. Va mai amintiti raspunsul?! “Singur si ciufut” ati raspuns domnule Popescu.

De ce domnule Popescu v-ati vazut asa? Va raspund eu. Pentru ca dumneata nu poti vedea nimic mai mult decat incruntarea zilnica a romanului si dumneata nu poti vedea dincolo de ridurile fruntii lor, adica in mintea lor. Esti “ciufut” pentru ca nu le poti “oferi” si lor “optimismul” dumitale. Acum cand observi ca oamenii nu te mai asculta, deoarece incep sa caute Adevarul, despre aceasta viata, in alta lume decat cea materiala, dumneata cauti atentie. Si nu faci decat sa lovesti in simbolul romanilor: ortodoxismul. Pe dumneata nu te intereseaza faptele grele ale clericilor, ci credinta romanilor, care nu mai pot fi manipulati cu insultele si calomniile “ziaristilor” asemeni multimii din maretul Coloseum al Romei. Ortodoxia este un simbol ce a daramat un regim: cel comunist, a facut sa nasca sfinti martiri din simpli romani-tarani, reda zambetul tinerilor ce cauta alternative pentru o viata normala, alta decat alternativele oferite de media sub denumiri pornografice de genul: “cum sa reusesti in afaceri”, “cheia succesului in afaceri”, “cum sa faci 1 milion de euro in trei zile” etc.

Dumneata, ca un deschizator de drumuri pentru romani, ai inteles ca tocmai drumul dumitale este inchis, fara ca viscolul sa fie cauza. Daca ati fi inteles putin din substanta ortodoxiei, poate acum nu ati fi fost “singur si ciufut”, privind cu jind la romanii care se strang in jurul bisericii, in aceasta noapte sfanta, in speranta coborarii Luminii in sufletul lor, nu doar in lumanarea din mana.
Hristos a inviat!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s