Cum s-a (de)construit Romania moderna

Recunosc ca prima oara cand l-am vazut, asta fiind prin ’97, am zis in sinea mea “ce prostie  de film!”. Acum dupa ceva vreme am inteles ca “marea minune facuta de comunism” s-a realizat prin sacrificarea romanilor liberi, a intelectualilor veritabili, impunand in conducerea tarii toate leprele s(t)atului. Acum am realizat de ce “marii” oameni din vremea comunismului, dupa revolutie, au ajuns sa ocupe treptele pe care trebuiau sa le ocupe cu adevarat. Asa s-a impus religia ateisita in Romania interbelica, o Romanie unde taranul nescolit era mai intelept decat comunistul scolit cu forta.

Ii intreb pe ateii de azi, marii rationalisti ai tarii: de ce ati omorat toti oamenii de valoare daca nu ati reusit sa le spalati creierul cu doctrina voastra mizera?

Va las aici un film dureros despre cum a inceput (de)construirea Romaniei moderne, din punct de vedere ateist. Asta pentru a putea simti bucuria reinvierii Domnului Nostru Iisus Hristos si asemeni lui sa reinvie spiritul nostru pur romanesc!

Doamne ajuta!

3 thoughts on “Cum s-a (de)construit Romania moderna

  1. Trebuie ținut seama de faptul că era comunistă din România are două perioade. Prima, care coincide cu ocupația sovietică (ocupația se divide iară în două și anume perioada de după război, pînă în 1958, cînd a plecat armata „eliberatoare” și finalul din 1963, cînd au plecat și „consilierii sovietici din unitățile economice) și a doua perioadă a erei comuniste din România începe din 1964, cînd a început românizarea aparatului politic și au fost eliberați toți deținuții politici, ieșirea de sub tutela Moscovei, culminînd cu refuzul ocupării Cehoslovaciei din 1968 și continuînd cu refuzul boicotului olimpiadei de la Los Angeles, refuzul manevrelor militare ale Tratatului de la Varșovia pe teritoriul României, cumpărarea de tehnologie aviatică de la englezi BAC, cererea tezaurului, refuzul aplicării perestroicăi lui Gorbaciov etc.!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s